Psykologin palvelut

Psykologin palvelut

Minkälaista on terapiassa käyminen ja vaikeista asioista keskusteleminen jonkun asiantuntijan kanssa? Tällä sivulla kerrotaan avun hakemisesta silloin kun voi psyykkisesti huonosti.

Elämme maailmassa jossa puhutaan hyvin paljon siitä kuinka meidän täytyy ottaa vastuu itsestämme, olla omien onnemme seppiä ja koko ajan kehittyä ja tulla vielä paremmiksi -kaikin mahdollisin tavoin. Maailman sanoma on yksinkertaisesti se, että MEIDÄN TÄYTYY PÄRJÄTÄ ITSE. On tärkeää olla itsenäinen, oma-aloitteinen, itsevarma ja ja...itse, itse, itse!

Mitä siis tapahtuu jos alamme voida huonosti, oikein huonosti?

Niin huonosti, että lakkaamme uskomasta itseemme ja tulevaisuuteen ja kaikki tuntuu toivottomalta ja kamalalta? Helposti sitä sitten taas ajattelee, että hoidanpas tämänkin asian itse, ihan omin avuin. Silloin luulemme kuitenkin väärin! On nimittäin erittäin vaikeaa, ehkä jopa mahdotonta selvitä vaikeasta tilanteesta itse. Joten samaan aikaan kun meille opetetaan olemaan itsenäisiä, meidän pitäisi myös saada oppia pyytämään apua. Avun pyytämisen pitäisi saada oppia siten, ettei se millään tavoin söisi itsenäisyyttämme ja ettei sitä nähtäisi heikkoutena.

Kun jokin asia omassa elämässä tuntuu huonolta ja väärältä täytyy uskaltaa ottaa ensimmäinen askel ja pyytää apua. Meitä ihmisiä on syystäkin paljon tässä maailmassa. Ja se syy on, että me haluamme ja voimme auttaa ja tukea toisiamme. On myös paljon sellaisia henkilöitä, jotka työskentelevät auttaakseen muita. Kuraattoreilla, psykologeilla ja terapeuteilla on kaikilla pitkä koulutus siihen, miten muita voi auttaa sekä tietoa erilaisista ongelmista ja miten niitä voidaan ratkaista.

Siitä huolimatta voi olla vaikeaa tietää kenen puoleen tulisi kääntyä, miten löytää se psykologi tai terapeutti. Siksi nyt löytyy kattava nettisivusto www.mielenterveystalo.fi, josta löytyy maamme kaikkien kuntien yhteystiedot ja tietoa siitä, kehen voi olla yhteydessä kun voi huonosti. Sivustolta löytyy myös paljon tietoa erilaisista huolista, joita elämässä saattaa tulla vastaan ja vinkkejä siihen, miten niitä huolia voi ratkaista. Apua voi hakea itse, mutta myös jokaisella koululla on velvollisuus tiedottaa kenen puoleen voi kääntyä jos asiat ajautuvat raiteiltaan.

Nuorena ei välttämättä aina halua tai voi jutella omien vanhempiensa kanssa omista huolistaan. Joskus ongelmana tai ainakin osana ongelmaa voi olla juuri vanhemmat. Kaveritkaan eivät aina osaa vastata kaikkiin kysymyksiin. Juuri siksi kouluiltamme ja kaikilta terveyskeskuksilta löytyy aikuisia, jotka työskentelevät nuorten hyvinvoinnin kanssa ja ovat olemassa juuri sinua varten kun sinä et voi hyvin!

Vieraalle ihmisille meneminen ja omista tunteista jutteleminen voi aluksi tuntua vaikealta ajatukselta. Se voi tuntua niinkin vaikealta, että tekeekin oharit ensimmäisenä sovittuna kertana. Ja jos sinne menee, olo odotushuoneessa istuessa ennen ensimmäistä tapaamista voi olla hyvin hermostunut ja jännittynyt. Eihän sitä yhtään tiedä mitä tuleman pitää; jos oikeasti saa apua ongelmaansa, mitä matkalla saattaa huomata, tuleeko siitä vaikeaa tai miltä tämän henkilön tapaaminen tuntuu.

On ihan okei ja täysin luonnollista tuntea itsensä jännittyneeksi uudessa ja oudossa tilanteessa. Älä silti anna niiden tunteiden lannistaa sinua kun tarvitset apua.