flytta hemifran

Boende

”Äntligeeeen! Jag ska flytta hemifrån!”

Det brukar vara den första reaktionen när det är dags att lämna barndomshemmet för att tex flytta till studiestaden. Och även när man ska flytta ihop med den blivande sambon eller med en kompis eller till och med utomlands. Eller när man ska flytta till en ny lägenhet.

Men efter ett tag kanske det inte känns lika häftigt och spännande längre, för då kommer allt det praktiska emot. Inte bara sådant som var man ska få tag på en paketbil att flytta soffan med utan också alla blanketter som ska fyllas i, räkningar som ska betalas och regler som ska följas. Alltid är det något papper som man inte visste att man borde ha skrivit under eller adressändringar som har glömts bort.

Så därför ska vi nu försöka samla alla kom-ihåg-listor och smarta tips om att flytta på ett ställe åt er. Allt för att göra den första tiden i den egna lyan liiite lättare och skönare för er!

OBS! Vi skriver nu all info på de här sidorna som om du som läser skulle vara en ung österbottning som flyttar inom Österbotten eller Finland och troligtvis på hyra (inte köper eget eller bor på internat).

Om bostadsstöd och bostadstillägg kan du läsa under huvudrubriken Ekonomi och livshantering
Text:
Liselott Nyström, ungdomsinformatör
Bild:
Liselott Nyström
Översättning:
Ungdomsinformatör Jenny Hjulfors
Senast uppdaterad:
13.07.2017

Deltagande kommuner:

Jakobstad
Kaskö
Korsholm
Korsnäs
Kristinestad
Kronoby
Malax
Nykarleby
Närpes
Pedersöre
Vörå

 

Kontaktuppgifter

decibel[at]korsholm.fi +35844 7277 911

Sepis ungdomsinfocenter Bölesundsvägen 10 B 65610 Korsholm Finland Fakturering: Decibel, inköp 333, Centrumvägen 4, 656610 Korsholm Finland

Vad är Decibel?

Decibel.fi är Österbottens egen tvåspråkiga ungdomswebbportal
med information, rådgivning och möjlighet att påverka.

ungdomsinformations och radgivningstjanst vaaka mustavalko 3

Samarbetspartners

Undervisnings- och Kulturministeriet
Koordinaatti
Projektet Regional koordinering av ungdomsinformation och -rådgivningstjänster i Österbotten, Mellersta Österbotten och Syd-Österbotten
© Decibel.fi 2007-2013 | Decibel.fi innehar upphovsrätten till denna sida | Om du önskar kopiera, vänligen källhänvisa och meddela oss!