Våra mentorer för temat böcker

Våra mentorer för temat böcker

Yvonne Hoffmanhoffman 1 100

Yvonne Hoffman är en av Österbottens mest kända författare av barn- och ungdomsböcker. Sin allra första bok, som hette Johan 7 år, gav hon ut redan år 1977. Sedan dess har hon skrivit en lång rad barn- och ungdomsböcker, men hon skriver också för vuxna läsare.

En av Hoffmans specialiteter är spökhistorier. De är riktigt ruskiga och Hoffman berättar dem så skickligt att spänningen kryper rakt in under skinnet på en! Be bibbatanten leta fram t.ex. Pojken i dimman eller Det förlorade paradiset och pröva själv! Garanterad effekt!

Yvonne Hoffman är född år 1941 i Helsingfors. Hon bor sedan länge i Vasa. Hon är numera pensionerad men jobbade tidigare som lärare vid Vasa universitet.

yvonne.hoffman(a)netikka.fi

Carita Nyströmnystrom 1 100

Carita Nyström har gett ut mängder med olika slags böcker: dikter, noveller, romaner... Också hennes man, Erik Ågren, var författare. Tillsammans drev de ett förlag, som heter Hantverk.

Nyström skriver inte bara själv. Hon är också lärare i ordkonst, vilket innebär att hon hjälper andra, främst barn och ungdomar men också vuxna, att bli bättre skribenter. Hon lär folk att skriva bra texter, helt enkelt, att skriva kreativt. Det här har Nyström jobbat med i åratal och en del av hennes elever har kommit verkligt långt. Poeten Matilda Södergran är en av dem. Hon har redan hunnit ge ut tre diktböcker, som alla har fått jättefina recensioner.

Carita Nyström är född år 1940 i Vasa. Hon bor sedan många år tillbaka i Korsnäs.

carita.nystrom(a)gmail.com