Kärlek & sex

Kärlek & sex

Se menyn till vänster för att läsa om de olika ämnesområdena i denna kategori. Till den här kategorin kommer det ännu att komma massor och åter massor av information. Läs även frågorna i Våga fråga! under kategorin med samma namn, där finns redan många fakta och råd.

Älska, gilla , tycka om, vara kär i, ha på g med, vara förtjust i, digga, vara betuttad i...

Är meningen med livet att hitta Den Stora Kärleken och sedan leva lycklig i alla sina dagar?

Finns det något som styr oss människor mer än kärlek? Ibland känns det som om alla tycker att meningen med livet är att hitta Den Rätte – och hittar man den inte så har man misslyckats med hela livet. Klart att det inte är sant, men nog funderar vi mycket på förhållanden, flirt, ensamhet, attraktion osv. Såklart mest när det gäller våra egna kärleksliv, men även vänners och bekantas och till och med Hollywoodstjärnornas kärleksliv intresserar! Vem är ihop med vem, kommer det att hålla osv. Frågorna är oändligt många: var hittar man kärleken, hur behåller man den, vad räknas som otrohet, hur hanterar man svartsjuka…

Tyvärr finns det ingen regelbok eller instruktionsmanual för kärleken, men några små vinkar ska vi ge och förhoppningsvis hjälper de dig en vacker dag.

Älska, ha sex, knulla, pippa, knasa, mata, juppa, bocka, tumla runt i sänghalmen, tynga...

Romantisk kärlek mellan två personer behöver inte innehålla sex och sex behöver inte innehålla kärlek – men oftast hänger de här två mer eller mindre ihop. Att bli kär brukar påverkas av hur attraherad (/kåt) man är av en viss person och attraktion brukar leda till att man vill tillfredsställa den åtrån, vackert uttryckt. Ibland är det mera lust och mindre kärlek inblandad och visst finns det tex situationer där man kan ha sex utan att blanda in några känslor.

Men oavsett om man haft eller tänker ha sex, så är det viktigt att veta åtminstone grundreglerna.

Bara för att man har kunskap om sex behöver man inte ha sex, men om man har sex och inte kan ett dyft om det, så kan konsekvenserna vara väldigt allvarliga. Inte bara könssjukdomar och ofrivillig graviditet, utan också svår morkkis eller känslan av att ha blivit utnyttjad.

För att kunna spela för att vinna måste man åtminstone kunna reglerna före!

 

Smart sagt om Kärlek av en av er som ställt frågor på Våga fråga:
Kärlek är "att få sjukt överallt för att man försöker ha en bra hållning när han ser" (Flicka 17 år)
"Ändå känns det så där fksjdfklöäsdfdijskdl, om ni förstår mig!" (Flicka 16 år)