Killar

Killar

Sidan i korthet: När han blir upphetsad får han stånd och det betyder att snoppen hårdnar och reser sig att stå ut från kroppen. Då kan man se blodådror som strängar och talgkörtlar som små knottror under huden på penisskaftet och ollonet kan komma fram lite ur förhuden. Det händer faktiskt de flesta killar någon gång att de tappar ståndet och ofta är det frågan om vanlig nervositet, prestationsångest, stress, oro eller brådska. Oftast får killen orgasm, när han får utlösning, men killar kan få utlösning utan orgasm och tvärtom även om det är ovanligt.

Vad finns var och hur funkar det?

Mellan killens ben mot framsidan finns penis (snoppen) och pungen med testiklarna i. Det är de huvudsakliga delarna när det gäller sex. På snoppen finns penisskaftet och på toppen finns ollonet, som hos icke omskurna killar är skyddat av förhuden. Inuti snoppen finns tre svällkroppar, som lite kan liknas vid tvättsvampar i höljen. Då killen blir sexuellt upphetsad strömmar blod in i svällkropparna så att de blir större och hårdare. Bakom pungen finns mellangården och sedan kommer anus, ändtarmsöppningen.

Samma sak gäller killarnas underliv som tjejernas, de kan se lika olika ut som ansikten kan. Vissa snoppar är stora, andra små, de kan vara tjocka eller smala, krokiga, böjda, peka uppåt, olika mycket knottriga (= talgkörtlar och hårsäckar) och ha olika färg och killarna kan ha olika mycket hår på pungen. I slakt tillstånd, när killen inte är upphetsad, är snoppen mjuk, hänger oftast nedåt och är relativt sett liten. Medellängden på en vuxen mans slaka snopp är ca 9 cm, och en eregerad (hård, upphetsad) snopp är i medeltal 13 cm lång, men 95% av alla vuxna, eregerade snoppar är mellan 9 och 19 cm långa. Snoppen kan växa ännu tills killar är en 19-20 år gamla. Läs mera om killens underliv här!

Sexuellt upphetsad

När han blir upphetsad får han stånd och det betyder att snoppen hårdnar och reser sig att stå ut från kroppen. Då kan man se blodådror som strängar och talgkörtlar som små knottror under huden på penisskaftet (eftersom det inte finns något fett på snoppen eller pungen) och ollonet kan komma fram lite ur förhuden. Längst ut på toppen av penisen finns ollonet, som hos icke omskurna killar har en förhud runt sig som kan dras tillbaka en bit så att ollonet kommer fram. Ollonet är känsligast på snoppen och är täckt av slemhinna, vilket gör att den är lite fuktig och har en annan färg än resten av kroppens hud, som insidan av munnens läppar, och ollonet ska skyddas av förhuden. Det är också i huvudsak genom att dra förhuden fram och tillbaka över ollonet som de flesta killar onanerar (runkar, masturberar). Ytterst på toppen av ollonet finns ett litet hål och det är därifrån som såväl sperman kommer under utlösning som urinen kommer. (urinblåsan stängs dock under sexuell upphetsning). Under ollonet finns ollonsträngen, lite som ett snöre av hud, och den är också känslig för beröring.

Det händer faktiskt de flesta killar någon gång att de tappar ståndet och ofta är det frågan om vanlig nervositet, prestationsångest, stress, oro eller brådska. Läs mera om problem med att behålla ståndet här!

Killens orgasm

Inne i pungen, hudsäcken som hänger mellan killens ben, finns testiklarna och det är där som spermierna bildas. Ja, testiklarna måste hänga utanför kroppen, eftersom de ska hållas 36 grader varma (istället för kroppens medeltal 37 grader). Använder killar för tighta byxor, badar för hett för ofta och så vidare så kan spermieproduktionen ta skada i långa loppet. Det är inte heller bra för spermierna att killar rakar bort allt könshår, eftersom könshåret fungerar som luftkonditionering för pungen.

Spermierna finns i spermavätskan, som bildats i testiklarna, och sperman slungas ut stötvis genom ett rör i snoppen och ut genom ollonet när killen har utlösning. Oftast får killen orgasm, dvs en skön kulminerande känsla, när han får utlösning, men killar kan få utlösning utan orgasm och tvärtom även om det är ovanligt.

OBS! Det kommer dock en så kallad försats ur ollonet någon gång mellan att han blir upphetsad och att han får utlösning. Det är en eller ett par droppar klar vätska som ska rensa röret före sperman och funka som glidmedel och de dropparna kan också innehålla tiotusentals spermier. Därför är avbrutet samlag innan killen fått utlösning inte alls någon säker preventivmetod!

I medeltal kommer det ungefär en tesked sperma per utlösning, 2-6 milliliter (alltså inga decilitrar som i porrfilmerna - som såklart är fejk), men en spermasats kan innehålla upp till 100 miljoner spermier som är så små att man bara ser dem i mikroskåp. Spermierna kan aldrig ta slut hur många gånger en man än fått utlösning och det bildas ungefär nya 100 miljoner spermier per dag. När spermierna blir ”gamla” fixar kroppens reningssystem automatiskt bort dem, så en kille måste inte alls få utlösning regelbundet för att må bra. Spermans mängd, lukt och smak är olika från kille till kille, men det beror även på hur länge sedan det var han senast hade utlösning och till och med på vad han har ätit.

Killars orgasmer kan variera i styrka, längd, känsla osv på samma sätt som tjejers, även om tjejernas orgasmer verkar kunna vara långt mer olika och varierande. Eftersom utlösning (ejakulation) och orgasm faktiskt är två skilda saker men som ändå brukar hända samtidigt, så kan killar träna upp sig att få multipla orgasmer, men utlösningen brukar göra att kåtheten avtar ganska snabbt och snoppen slaknar och mjuknar. Det vanliga är alltså att när det gått för killen så kan han inte fortsätta samlaget länge till.

 

Här finns mera information om Killens underliv.