Flirt via text

Flirt via text

Att försöka få kontakt med någon utan att kunna se varandra har både sina fördelar och sina nackdelar. Å ena sidan kanske man vågar mera när man får gömma sig bakom en skärm, men å andra sidan är det lätt att missförstå text. I de flesta förhållanden kommer dock flirtande via text tidigt in och därför är det bra att veta bland annat hur text-flirtande skiljer sig från f2f-flirtande.

 

Vanlig konversationsförmåga

Kom ihåg vanliga vardagliga förmågor att konversera, alltså hålla ett samtal flytande. Det är lätt hänt att man blir så nervös för att det är just Han man har på chatten/sms att man glömmer bort de mest grundläggande grejer som att säga ”Hej, vad gör du?”

Om du inte genast får idéer om vad ni kan prata om från det Hon svarar på ditt inledande hej med, så fråga om något som ni båda känner till. Till exempel: Såg du senaste avsnittet av American Idol(/svenska Idol, x-factor eller annat känt program)? Inte råkar du ha sett det där YouTube-klippet som är mest sett just nu? Såg du när x vurpade med mopeden på skolgården idag? Och så fortsätter du med logiska följdfrågor som tex om du eller han har skråmat din moped någon gång, vilken låt som var bäst eller vilket bästa YouTube-klippet han sett på senaste tiden varit? Att skicka länkar till varandra är fullt möjligt med den mesta tekniken idag och ger ofta mer att prata om.

Var intresserad av hen som person

Prata inte för mycket om dig själv. När man är nervös kan det kännas lätt att mala på om det man själv känner bäst, alltså sitt eget liv. Men dels kan man framstå som egocentrerad och dels så kanske inte mottagaren slappnar av och känner sig bekväm utan fortsätter att vara nervös eller avvaktande. Men om man ställer frågor om den andra personen – som såklart känner sitt eget liv bäst – så är Han på sitt ”hemmaområde” och kan slappna av lite. Plus att det håller igång konversationen.

Det behöver inte alls vara något märkvärdigt och du behöver inte ha en massa förhandskunskap om honom, det kan räcka med ett enkelt ”Hur har din dag varit?”, ”Vad brukar du göra på kvällarna?” eller ”var någonstans är du just nu?” Vet du att han exempelvis spelar fotboll kan du gärna fråga hur träningarna gick senast. Han kanske dessutom känner sig smickrad av att du verkar intresserad av honom som person, inte bara av hans utseende. Men kasta in en personlig kommentar om ditt liv också nu som då, vilket uppmuntrar honom att ställa frågor om dig också. Då lär ni känna varandra.

Håll det relativt ytligt till att börja med – minns att det ändå är som att prata med varandra ansikte mot ansikte. Du skulle inte heller fråga direkt pang på varför han inte kommer överens med sin storebror, men att fråga vad det är inom fotbollen han tycker om är mera okej. Ju mer ni lär känna varandra, desto personligare kan det bli ifall stämningen mellan er känns rätt.

Var tydlig när du skriver något

Text är väldigt platt och lätt att missförstå, eftersom alla tolkar text utgående från sin egen uppfattning och erfarenhet om saker och ting. När man är intresserad/förtjust/förälskad/kär övertolkar och överanalyserar man dessutom lätt, så var noga med att det du skriver inte kan misstolkas. Försöker du exempelvis vara ironiskt måste det absolut framkomma att du menar att vara ironisk, så att det du skriver inte kan misstolkas som att du är helt seriös. Här kan smilisar, STORA bokstäver, överdrifter och exempelvis *flinar ironiskt* vara till hjälp, eller att skriva (joke) eller liknande efteråt.

Det kan vara bra att småretas lite gulligt, så länge det framkommer att du gör det på ett vänligt sätt för att komma honom närmare. Till exempel ”jo sääääkert ser du ut som ett TRÄSKTROLL när du vaknar på morgonen ;) (skämta bara)” Det här kan dessutom följas av en komplimang typ ”ne, du brukar ju ha ett vackert hår senare på dagen, så” (se nedan).

Komplimanger

Ge komplimanger tidigt. Många är rädda för att komplimanger ska avslöja deras intresse och i Österbotten är vi i allmänhet inte så bra på att ge eller ta emot komplimanger (många tolkar det som smicker). Men enkla, ärliga små komplimanger brukar faktiskt göra att mottagaren känner sig smickrad och uppmärksammad och få henne på bra humör. Dessutom styr det er bort från vänskap (friend-zone) och mot mera romantiskt intresse. Om man fegar ur det här steget tidigt i relationen kan det vara svårt att naturligt kunna ge komplimanger senare. Men undvik att ge komplimanger som helt och hållet har att göra med utseendet. Visst kan människor bli smickrade att höra att de är snygga eller sexiga, men det handlar bara om utsidan, och det kan få dig att verka utseendefixerad, ytlig eller bara kåt.

Människor vill oftast hellre höra fina saker om sin insida och person. Komplimanger som att de är trevliga att chatta med, tänker snabbt eller har bra humor känns ofta mycket mera värdefulla och betydelsefulla. Säger du något berömmande om hennes utseende så välj hellre ”självfulla ögon” eller ”gulligt leende” eller att hon verkar så stark och spänstig. Att ge en ”lätt” komplimang utan överdrivna känslor kan fungera som ett lockbete som väcker hennes nyfikenhet på vad du riktigt vill. Ofta gäller det inte att få henne att undra ifall du är intresserad av henne eller inte utan hur mycket intresserad du är. Det får henne att vilja umgås mera med dig för att få reda på det – vilket gör att det är hon som ”jagar” dig och inte tvärt om. Akta dig för att säga ord som ”Jag älskar dina… (tex ögon)” eller ”Jag gillar dina ögon, de är så vackra” utan säg istället ”Du har vackra ögon”. Låt det bli mera ett objektivt konstaterande än din egen åsikt. Om det framgår tydligt att du tycker hon är underbar på alla sätt, så behöver hon inte undra, och då behöver hon inte behöva ta reda på mera. Överös inte heller henne med komplimanger utan håll det till några få under en pratstund – och som sagt gärna sådana som hon själv tycker att är betydelsefulla, som exempelvis sångröst eller charm.

Ge mer att se fram emot

Tala/chatta/texta inte i all evighet och absolut inte ända tills ni har slut på samtalsämnen och det blir en ”pinsam tystnad” och allt längre mellanrum mellan era svar. Avsluta gärna på ett sätt som gör att han vill ha mera och ser fram emot att prata mera med dig. Du kan avbryta samtalet med en ursäkt, exempelvis att nu måste du fara på träningar, men att du kan fortsätta berätta om det ni höll på att tala om imorgon kväll. Att på något sätt bestämma eller meddela när ni hörs eller ses nästa gång är en fördel. Säg exempelvis ”Men kanske vi hörs en annan kväll?” eller ”Syns i skolan imorgon”. Avsluta gärna med en komplimang igen, ”Det var mysigt att chatta med dig”.