Flirttips

Flirttips

Ja, hur flirtar man? Hur visar man åt någon att man är intresserad? Det är nog den nästmest ställda frågan på Decibel! :) Så därför har vi slått våra kloka hjärnor ihop, plöjt igenom nätet, böcker osv och sammanställt följande tips åt er - snappa åt er de bästa tipsen!

 

Var inte bara dig själv, var den BÄSTA versionen av dig själv!

Alltför ofta får man ju höra "Var bara dig själv" när det gäller allt från kärlek till kompisar på sommarläger. Men det är inte riktigt hela sanningen. Det man borde vara är såklart DEN BÄSTA VERSIONEN av sig själv. När du träffar någon som du vill att ska få ett gott intryck av dig eller som du vill att ska gilla dig som person, så plocka fram dina bästa sidor och visa inte de dåliga just då i alla fall. Gnäll inte, sura inte, var inte elak, arg eller ledsen. Det är inte tilldragande att exempelvis skämta på kompisarnas bekostnad eller klaga på vädret, filmen, läraren eller överhuvudtaget vara negativ. Positivt är alltid mera tilldragande än negativt eller neutralt. Du behöver inte vara supertrevlig eller sprallig eller häftig, men dra upp mungiporna åtminstone, prata och försök vara trevlig. Även den mest surmulna emo-typ eller goth-rockare blir mera attraktiva ifall de åtminstone LER ibland.

Sök ögonkontakt.

Det börjar med ögonen. Det är ju så du upptäcker den du vill flirta med, så det allra mest klassiska flirttipset är att hålla fast den andras blick ett par sekunder "för länge". Du märker nog vad som är för länge, det är längre än du skulle titta någon random vemsomhelst i ögonen, men ändå inte att glo eller stirra. Möter han din blick och inte viker undan sin blick nästan med detsamma, och återkommer hans blick till dig, så är det positiva tecken. Efter det kan du sedan spela med ögonkontakten. Kika över axeln på honom nu som då och titta bort igen, kika under lugg och titta bort igen. För mer effekt så kombinera ögonkontakten med ett litet småleende till att börja med.

Omedvetet börjar man också blinka (med båda ögonen) oftare när man pratar med den man gillar och är känslorna besvarade börjar den andra omedvetet matcha antalet blinkningar. Ett riktigt subtilt sätt att flirta är alltså att medvetet öka antalet blinkningar, den signalen tolkas då helt omedvetet som intresse. Utan att man ens själv märker det, så höjer man ögonbrynen sekundsnabbt när man ser någon man blir intresserad av, så det går också att använda som flirtmetod.

Le.

Om ögonen är själens spegel, så är munnen den kroppsdel som visar humöret. Och ett leende är ALLTID mer attraktivt än en sur min. Beroende på situation kan man visa allt från en liten ryckning i mungipan, ett blygt eller charmigt småleende, en glad min eller till och med ett stort brett leende. Och om personen ler tillbaka - och gärna snäppet bredare än du - så är det ett positivt tecken. Leenden gör oftast också så att ögonen ler, och leende ögon glittrar. Och du verkar ju vara en mer positiv människa om du ler, gärna skrattar lite eller skrattar riktigt gott till och med. Poängen är också att få personen ifråga att förstå att du uppskattar att prata med just Henne av alla människor, att du trivs med just Honom och gärna vill fortsätta ha hans sällskap. OBS! Akta dig för att skratta åt något elakt, skratta skadeglatt eller på någon annans bekostnad - personen du vill ska charmas av ditt skratt kanske istället blir rädd att du ska skratta åt henne till näst. Skratta inte heller för att du skäms för något eller tycker något är pinsamt eller är otrygg eftersom sådant konstlat skratt är obehagligt för andra.

Prata, fråga.

Steget efter ögonkontakten och leendet är väldigt naturligt, men kräver lite mod. Gå fram och tala - oavsett om du känner personen sedan tidigare eller om hon är en helt ny bekantskap. Och här kommer det riktigt, riktigt viktiga: det spelar ingen roll VAD du börjar prata om, så länge du börjar prata med henne. Visst kan det vara bra att ha en första orsak att gå fram, tex för att fråga något om läxan, öppettider för simhallen eller vad som helst naturligt och logiskt. Men du behöver inga snärtiga raggningsrepliker, du behöver inte fundera ut på förhand vad du ska säga för att låta smart, du behöver inte fundera alls. Om du kopplar hjärnan i friläge, så går det oftast bättre, för då kommer det naturligt till dig vad du ska prata om. Det behöver inte alls vara något märkvärdigt du pratar om, det kan vara något busenkelt om vädret eller läraren eller senaste Idol-avsnittet eller vadsomhelst.

Poängen är att du ska FORTSÄTTA prata efter den där första meningen. Och då är det ett bra knep att fråga henne om något och sedan berätta vad du tycker. Eller berätta något enkelt med kul om just den grejen. Och innan du hinner få hjärnsläpp och tunghäfta däremellan så ska du kläcka ur dig nästa fråga utan att hinna tänka. Så att konversationen hålls igång. Var inte rädd att säga något fånigt eller stamma eller något, i bästa fall tycker hon att det är charmigt. I bästa fall vill ju HON tala med dig och då är hon väldigt välvilligt inställd till vad än som skulle trilla ur din mun. Var inte rädd att göra bort dig, det kan du bara göra om du hakar upp dig så att det MÄRKS att du gör bort dig.

Överlag älskar folk att prat om sig själva, sina åsikter, erfarenheter och kunskaper, så frågafrågafrågafråga!!! Då känner han sig intressant och i blickfånget och att få sola sig i någons uppmärksamhet en smula tilltalar så gott som alla människor. Och det visar att du verkligen är intresserad av honom som person, inte bara av hans gulliga häck eller häftiga bil. Börja med basic-frågor som var han bor, fortsätt med enkla, vardagliga saker som TV-program eller till och med vad han åt till frukost. Huvudsaken är att du inte bara nöjer dig med ett enkelt svar som ja eller nej. Igen, poängen är att fortsätta prata och på det viset skapa en relation, så att ni känner varandra och har en orsak att prata mera. Men akta så att det inte blir som en kulspruta av frågor, då kan han ju börja känna sig utfrågad och illa till mods och låsa sig.

Vill du vara riktigt tydlig, så försök leda in samtalet på sådant som vi alla förknippar med romantik. Till exempel "Jag tycker det är mysigt med hösten, när man kan börja tända stearinljus igen eller ha filmkväll i soffan under en filt". Säg det ändå lite inluddat alltså, så att hon inte kan vara säker på att du vill direkt vill ha just henne med dig där i soffan, men så att hon omedvetet kanske börjar föreställa sig er tillsammans där i soffan.

Var cool.

Att vara kär eller intresserad av någon brukar göra en pirrig, nervös, fumlig, stammande, generad osv. Men försök ändå att behålla lugnet när du är tillsammans med föremålet för dina känslor. Om du gör bort dig, tex spiller ut limsan, så gör ingen stor sak av det, bara torka upp och prata vidare som om inget pinsamt alls hände just. Var inte så självmedveten, inte så medveten om sådant som om din röst plötsligt spricker eller du låter konstig när du skrattar – för det är troligen bara du själv som tycker det är pinsamt och genant. Om du gör en stor sak av det så kommer Hon att lägga märke till det, om du låtsas som det regnar, så går konversationen vidare utan stora gupp i vägen. Bli inte "hätäpätä", hur upp i varv han än gör dig av nervositet och lycka, kom ihåg att andas och vänta en sekund innan du svarar honom eller säger något åt honom.

Visa uppskattning.

Alla blir smickrade av att få uppmärksamhet, och det är lättare att själv bli intresserad av någon som man redan vet att är positivt inställd till en själv. Ge en enkel komplimang! Funkar på alla som du vill att ska tycka lite bättre om dig, till och med rektorn eller chefen. Det kan vara så enkelt som att kommentera något klädesplagg, men var mer specifik. Nog är det kul att höra "Vad du ser fin ut idag", men det kan också bli lite tokigt i vårt tillknäppta och stela Österbotten, liksom FÖR tydligt och då blir det genant. Säg hellre "Visste du att ditt hår lyser lite i rött i solen? Det är snyggt, tycker jag" Gör det personligt, alltså.

Härma Hans/Hennes kroppsspråk.

"Spegla" den du är kär i. Inte var endaste rörelse som Hon gör, såklart, utan nu som då, subtilt och så naturligt som möjligt. Det här är för att Hon ska känna sig mera likadan som du, att ni passar ihop, för då blir hon mera avslappnad runt dig. Lutar hon sig framåt så lutar du dig också lite framåt mot henne, ler hon så ler du, drar hon handen genom håret så gör du motsvarande med ditt hår, men på ditt eget sätt.

Jobba också på ditt eget kroppsspråk. Enligt undersökningar reagerar andra människor på hurudan hållning du har. Om du har bra hållning, tolkar andra det som att du inte skäms för dig själv och därmed blir du genast attraktivare i deras ögon. Självsäkerhet är sexigt.

"Bråkkär" - skojbråka som flirt.

Det här är ett lite barnsligt flirttips, men som otroligt nog funkar även för vuxna. Retas lite snällt, skoja med Honom, kittlas, knyck Hennes mobil så att hon måste jaga dig lite, håll Hans mössa bakom ryggen, ”kina” med henne, som man säger på dialekt ;) inga elaka eller väldigt stora grejer, som att kasta snö i hennes ansikte. Håll en vänlig och gullig ton på det, även om du retar henne för att hennes näsa liknar Lilla Mys eller honom för att inte kunna knyta skorna när skosnörena hänger.

Tjejer: bli flickigare, killar: bli manligare

Att flirta handlar ofta om att spela med könsroller, till och med i dagens jämställda, moderna samhälle. Tjejer kan spela med sin kvinnlighet så att killen ska känna sig mera manlig. Spelar ingen roll hur självständig, driftig och tuff tjejen är, Han kan ändå gilla att få känna sig som en riktig man. Killar kan få henne att känna sig feminin, attraktiv och speciell genom att bete sig som den beskyddande riddaren (mer än fåordig och macho action-hjälte).

Lite tips på hur hon dels kan bete sig kvinnligt och dels visa att hon behöver Hans hjälp, råd eller beskydd, kommer här:

Om hon står och talar med Honom, så kan hon ta ett pyttesteg in på Hans personliga revir och liksom lite krypa upp under hans ansikte och lite kika under lugg på honom, det tilltalar hans beskyddarinstinkter. Lägger hon huvudet på sned, talar med en ljusare röst och överlag beter sig som om hon skulle vara mindre, skörare och mer feminin än honom, så kan det trigga en känsla i honom om att vara större, starkare och kapabel att skydda henne.

Kan med fördel kombineras genom att hon låtsas frysa eller vara mörkrädd eller annat, så att han konkret kan hjälpa henne eller beskydda henne, tex genom klassikern att låna henne sin jacka eller värma hennes händer eller genom att följa henne hem. Och motsatsen: killar gillar instinktivt inte ifall hon är längre än honom, sitter eller står ovanför honom, överlag befinner sig i en maktposition jämfört med honom.

Tips på hur han kan spela med sin manlighet:

Var en gentleman! Det blir egentligen aldrig nördigt eller tråkigt att bete sig som en äkta gentleman – tjejer vill fortfarande känna sig uppskattade och speciella. De vill jättegärna känna sig VÄRDA att hålla upp dörren för, ge sin stol åt, hjälpa dem på med jackan osv. Försök att inte överdriva utan gör det så naturligt och diskret som du bara kan, så att det mest bara är Hon som märker det.
Alla tjejer gillar att killar SER dem som kvinnor. Allt som gör att de känner sig beskyddade, omhändertagna och omhuldade tilltalar ofta kvinnan i dem.

Din egen inställning avgör! Föreställ dig att du är bra på att flirta och att det kommer naturligt för dig. Se dig som en vinnare också när du tänker ta kontakt med en person av det motsatta könet, då har du bättre förutsättningar att lyckas!