Gör helst INTE det här!

Gör helst INTE det här!

 • Sitt inte i baren med din kompis och se lite så där sökande och uttråkat ut över folkmängden, det signalerar antingen att du har tråkigt = du ÄR tråkig, eller att du är desperat, en ”wallflower”, panelhöna. Se ut som att du har kul, så får du både kul OCH verkar attraktiv, eftersom roligt smittar och lockar!
 • Det finns en del saker som tyder på att den du fått upp ögonen för är upptagen, har pojk-/flickvän, fästman, sambo, fru. Tex ring på fingret är en självklarhet, men även småsaker som vad som hänger i bilfönstret (Formula1-doftgranen skulle knappast hänga i hennes bil), vad han handlar i butiken (tampongerna är knappast åt hans syster) eller andra detaljer detektivögon kan upptäcka.
 • Klä dig så som du vill att folk ska se dig som. Klä dig som dig själv, eller ganska nära i alla fall. Har du kortkort läderkjol med nitar och nätstrumpor en festkväll, så kommer du att bli ”betygsatt och placerad i ett fack” utgående från det, fastän du annars är en jeans och t-skjortetyp. Det finns festkläder och festkläder och oavsett vad DU tycker att är snygg eller vad som är trendigt just nu, så gör folk en bedömning på basen av ditt utseende på ett par millisekunder. Så make them count – vad vill du säga om dig själv med din klädsel, inte bara för kl 12-04 på natten, utan överlag? Du kan inte heller koncentrera dig på att flirta med någon om du hela tiden bekymrar dig för om den åtsmitande klänningen visar dina små bilringar eller om mittenknappen i skjortan hela tiden knäpper upp sig själv.

Funderar du på vad ditt utseende säger om dig? Kolla våra tips under Utsida och utseende!

 • Överlag lönar det sig att vara sig själv. Kanske tror man att man ska få någon på kroken lättare om man har snyggare kläder, synligare muskler och är coolare – men då spelar man ju en roll, låtsas. Och det är både tungt, dyrt och tidskrävande i längden. Plus att skulle personen bli kär i en, så är hen ju inte kär i den riktiga du, utan i rollen du spelar. Hur kan du då bli lycklig, om allt är baserat på lögn och teater. Akta dig också för att satsa så länge och så hårt på att bli rollen att du glömmer vem du själv är, kanske inte hittar tillbaka till ditt riktiga jag. Visa den bästa versionen av dig själv!
 • Akta dig även för att fantisera ihop saker om människan du gillar. Vet man inte så mycket om någon är det lätt att försöka fylla ut bilden man har av honom genom gissningar och antaganden, kanske även förhoppningar och drömmar, och då kan det bli riktigt fel. Risken finns då att man skapar förutfattade meningar som inte alls stämmer, till och med blir kär i ett fantasifoster, och sedan blir man besviken när han visade sig vara helt annorlunda. Det här är speciellt viktigt att minnas om man endast har kontakt via text.
 • Även snygga och vackra människor kan ha problem med att hitta någon. Folk tror lätt att han är för snygg för att ens bry sig om någon så medelmåttig som mig, eller hon har säkert en stormrik pojkvän som är fotbollsproffs och delägare i ett gym, varför skulle hon ens se åt mitt håll, eller hon kanske är totalt hjärndöd och bara bryr sig om sina lösnaglar eller märkeströjor eller vad skulle jag kunna säga som hen inte hört tusen gånger förr? Han dejtar nog bara supermodeller... Vilket kan ge även den vackraste människan på jorden dålig självkänsla: varför vill ingen prata med mig, varför verkar ingen tycka om mig?
 • Lämna inte hjärnan i narikkan (= garderoben); du kanske får någons uppmärksamhet genom ditt utseende, men för att behålla någons uppmärksamhet behöver du prata och säga något kul, trevligt, charmigt eller smart. Inte överdrivet, men i alla fall inte något helt brainless. Det sägs att män skrattar och skojar mer sinsemellan, medan kvinnor diskuterar mer och skrattar mindre. Så att som tjej få en kille att skratta och som kille få en tjej att diskutera gör dem förhoppningsvis mer avslappnade. Man kan gärna skoja lite, småretas lite gulligt och berätta skämt – bara man är säker på att inte såra någon med det.
 • Även väldigt självsäkra människor kan verka skrämmande: om de verkar ha allt från snygg bil till bra karriär, så kan de skrämma bort folk som inte tror sig kunna stå sig i jämförelsen. Men det går att bota med inbjudande leenden.
 • Säg helst inte något negativt om någon eller något när du försöker flirta. Då verkar du bara negativ, bitter eller elak, även om det är vädret eller maten du klagar på. Inga sura miner! När du försöker skoja och småretas gulligt, så låt det inte bli något som personen kan ta personligt, som en anklagelse. Alla har vi våra ömma punkter, komplex och saker vi försöker dölja, så ta inte fasta på dem – inte hos andra heller, för då gör du bara personen du vill imponera på rädd att du ska kritisera hen också. Antingen biter du ihop om att det är svårt att höra hen över allt oljud på festen eller så föreslår du att ni ska gå någon annanstans tillsammans.
 • Ingen orkar vara den bästa versionen av sig själv eller hålla koncentrationen på flirten 100% i timtal, så sluta medan du är på toppen. Du ger inget bra intryck om du bara gäspar hela tiden eller om du inte minns vad han sagt och frågar samma sak på nytt.
 • Utgå inte från att om det blir något mellan er, så måste det bli antingen en kort och ytlig historia eller leda till äktenskap. Det finns så väldigt mycket där emellan och det behöver inte vara bortkastat bara för att det kanske inte kommer att hålla mer än en helg, vecka eller månad. Satsa mer på vad som känns rätt för dig just nu än vad som är rätt överlag, till exempel om någon är ”marriage material”.
 • Om man är mera öppen för allt, även för sådana som inte är ”min typ”, så kan man ha mycket kul och få uppleva mycket (även här gäller nog ”practice makes perfect”) – och ger så många fler chansen att bli något mer än om man genast delar upp dem i antingen eller. Dessutom är de första intrycken ofta felaktiga och det behövs tid för att lära känna någon, så vem vet vad det kan utmynna i? Första magkänslorna kan dock nog säga något om huruvida den här personen är något att satsa på överhuvudtaget, så dem lönar det sig nog att lyssna på, eftersom de ofta baserar sig på personkemi och annat icke-påtagligt men nog så avgörande.
 • Försök inte få till det med någon om du egentligen bara känner dig ensam eller kärlekskrank, bara försöker hämnas på ett ex eller göra någon svartsjuk, tycker att det förväntas av dig att du borde ha någon på gång, försöker skaffa dig själv bättre självkänsla genom att få uppmärksamhet, om du egentligen inte är redo för ett förhållande eller om din personliga moral egentligen inte accepterar vissa saker. Det är inte rättvist mot personen ifråga och det är inte hälsosamt för dig själv i längden.