Varför göra slut

Varför göra slut

Det finns en miljon olika orsaker till varför man kan vilja göra slut. Men precis som att kärlekslivet aldrig är helt svartvitt, så kan orsakerna till att vilja göra slut vara både luddiga, komplicerade och fyllda av motstridiga känslor. Ibland vet man faktiskt inte riktigt själv ens varför man känner sig olustig eller otillfredsställd i förhållandet, man vet bara att det "inte känns bra". Därför har vi samlat ihop en massa olika tänkbara saker till varför man kan vilja göra slut. Det finns som sagt miljontals, men de här är rätt så vanliga.

Du som funderar på att göra slut: Kanske hittar du här den verkliga, grundläggande orsaken till varför du vill göra slut? Kanske kan något på den här sidan hjälpa dig att förklara för dig själv varför du är missnöjd, eller kanske hjälper något dig att förklara för partnern varför du vill göra slut.

Du som blivit lämnad: Kanske du här kan hitta svaret på frågan "Varför?!" Kanske kan något här hjälpa dig att förstå varför det gick som det gick.

Eller kanske hittar ni här en orsak till era problem och om båda vill kanske ni tillsammans kan jobba på att lösa problemen och rädda förhållandet?

Läs mer under följande rubriker:
Kärleken har svalnat
"Det här var inte vad jag hade föreställt mig..."
Otrohet eller att endera hittat en ny
Diverse små och stora orsaker
Fler tänkbara orsaker (i korthet)

Källor och mera att läsa