Skaffa dig ett liv

Skaffa dig ett liv

Skaffa dig ett innehållsrikt liv

Ensamheten känns såklart värre om man lider av lite svag självkänsla. Om man inte tror att man är värd att älskas, så är det lätt att börja misströsta. En starkare självkänsla kan man bygga åt sig själv genom att "tjata" på sig själv med positiva ord – men också genom att göra det egna livet värt att leva.

Alla har alla möjligheter i världen att skapa innehållsrika, givande, intressanta och spännande liv åt sig själva. Det i sig hjälper också mot ensamhetskänslorna genom att det får tiden att gå, medan du väntar på kärleken. Men nu menar vi inte att du ska fylla din kalender med så många fritidssysselsättningar, happenings, fester osv som möjligt. Livskvalitet kan man ha fastän man inte har en endaste sak inprickad i kalendern. Livskvalitet får man genom att njuta av det man gör och liksom suga musten ur varje trevlig händelse.

Det kan vara så enkla små saker som att stanna upp en minut för att se på solnedgången eller riktigt njuta av den där älsklingslåten. Det handlar om att ha rätt inställning - vilket vi österbottningar kan ha lite svårt med. Vi är kanske i allmänhet lite pessimistiska till läggningen och följer ofta troget Jante-lagen (= du ska inte tro att du är något, du ska inte sticka ut ur mängden).

Men vem har bestämt att just du ska vara olycklig?

DU!

Den enda som kan bestämma om du ska vara nöjd med ditt liv är du själv!

Källor och mera att läsa