Ätstörningar hos killar

Ätstörningar hos killar

Fast vi idag vet att olika ätstörningar uppkommer lika ofta hos killar som hos tjejer, så är det mycket vanligt att killars ätstörningar inte upptäcks så lätt.

Det är vanligare att killar börjar med överdriven träning och kombinerar med olika kosttillskott, inte så vanligt att killar tvingar sig själva till kräkning. Dessutom brukar ofta killars ätstörning vara en blandning av flera olika problem, depression, droger och kanske olika tvångstankar.

Killar som drabbas av hetsätning äter oftast massor med snabbmat, mycket animaliskt fett, salt eller så mycket stora mängder vanlig mat.

En annan vanlig kroppsbildsstörning som ofta uppkommer samtidigt som ätstörning hos killar är kroppsdysmorfisk störning (man tycker att ens muskelmassa är mindre än vad den egentligen är).

Ofta känner killar ett liknande missnöje med sin kropp som tjejer, men oftast vill de inte bli smalare utan hellre mera muskulösa.

De använder därför olika medel som ökar muskelmassan, tex proteinpreparat, keratinin, medel som förbättrar idrottsprestationer och ibland olika hormonpreparat som oftast köps på gatan.

Men tro nu inte att alla killar som är oroliga över sitt utseende och vill vara snygga lider av en ätstörning, nej, nej och åter nej. Men när oron börjar ta över hela livet och tillvaron för en person, kille eller tjej, DÅ kan det handla om en ätstörning, muskeldysmorfi eller någon annan störning.