Ännu fler tips

Ännu fler tips

Bra lista hur man gör för att få nya vänner:

1. Gör ett bra intryck till först, genom att se glad och öppen ut och på det sättet visa att du vill lära känna andra och är social osv.
2. Håll dej nära andra och hör vad dom pratar om och får du ett bra tillfälle, så ska du "hopp in i diskussionen" bara genom att säga något, t.ex hålla med om något eller komma med nån egen åsikt typ.
3. Se folk i ögonen om dom pratar med dig, verka inte uttråkad eller som att du inte bryr dej.
4. Om nån går själv kan man gå fram å fråga något, vad som helst, det behöver inte ens vara något man undrar över, bara så att personen måste svara och på så sätt kan man bygga vidare på det och börja prata om andra saker och lära känna personen.
5. Visa att du är intresserad av att höra om den andra.
6. Var inte för allvarlig då du pratar med någon du inte riktigt känner, utan försök gör det lite skämtsamt och bjud på dej själv och le.
7. Tänk inte för mycket, bara var dej själv, då kommer folk vilja vara med dej och det kommer inte vara jobbigt att umgås med nya människor eftersom man inte har gett ett första intryck som nån man egentligen inte är.
8. Det är inte så stor skillnad på hur man får pojkkompisar eller hur man får flickkompisar, man vill ju vara vän med alla så då beter man sej på samma sätt då man försöker bli vän med båda.
9. Få mer vänner genom kompisars kompisar.
10. Våga börja prata, våga prata om dej själv, våga fråga av nån vad den gör efter skolan och om ni ska göra nåt tsm då.

Fler tips för dig som vill hitta nya vänner!

Döm ingen

Var öppen för alla typer av människor. Men kom ihåg att det är du som bestämmer hur du vill att en vänskap ska utvecklas. Det brukar dessutom ge sig självt när man inte har mer att säga varandra.

Träffas inte bara på stan

Bjud gärna hem människor till dig, eller umgås i deras hem. Då känner man ännu lite tydligare om man passar in i varandras liv.

Bli inte en martyr

Var inte ett offer och tyck att "nu har jag ringt två gånger, nu är det faktiskt hennes eller hans tur att höra av sig, om hon/han nu är intresserad av att umgås…". Det kan finnas många andra skäl till att hon/han inte har hört av sig, det kanske beror på blyghet eller tidsbrist. Hör av dig själv om du vill prata. Tänk positivt, och låt inte din inre kritiker ta över i livet.

Märker du att du har svårt för att hitta nya vänner, så kan du kanske tänka på att det kan bero på att du just nu är i en fas i livet då du inte kan utstråla det man måste göra för att hitta nya vänner. Du kanske befinner dig i någon slags sorg-fas eller är vilse i livet av andra skäl. Var snäll mot dig själv och känn tillit att nya vänner kommer att finnas tillgängliga längre fram. Nu ska du först och främst bli vän med dig själv igen.