Fler tips hur få nya kompisar

Fler tips hur få nya kompisar

This is what you get!

Var dig själv från början med nya människor. Om du försöker vara någon annan än dig själv så bygger du bara vänskapen på lösa grunder. Då du inte låtsas vara mer än vad du är så behöver du inte heller bekymra dig över att verka för intresserad när du träffar en ny vän som du gillar.

Tänk inte hela tiden på vad folk ska tycka eller tänka om dig, eller huruvida du gör bort dig. De allra flesta har fullt upp med att oroa sig över vad du och alla andra ska tycka och tänka om just henne/honom, för att alls hinna eller orka bry sig om huruvida det du gör eller säger skulle vara fånigt eller ej.

Se hur andra beter sig! Lär dig hur du ska göra genom att kolla in kroppsspråk och dylikt hos blyga respektive populära typer. HUR rör de sig, HUR pratar de, HUR står de, hur ofta skrattar de osv. Om man studerar dem noggrant kan man få ett och annat bra tips hur man ska vara för att vara populär, samt hur man inte ska vara.

Säkerställ fortsättningen: Se till dels att ni har något att fortsätta prata om och dels att det kanske leder till att ni kan göra något tillsammans. Du kan till och med skriva en lita på saker att prata om på förhand och memorera den - det är lugnande att vara förberedd. Som sagt, bry dig inte om det låter krystat och fånigt i början, bara pusha förbi det och FORTSÄTT PRATA! Det är inget att skämmas för att man vill ha kontakt med någon - folk tar kontakt med andra människor dagligen. Och även om den person du försöker få kontakt med inser vad du försöker göra, så är det troligare att han/hon blir smickrad än att han/hon tycker att du är löjlig.

Fråga någon vad han/hon tyckte om morgonsamlingen, eller något annat som hänt i skolan.Kanske kan du fråga om läxan i ett visst ämne, säga något om vädret…..Kanske vågar du dig på ett litet skämt om en lärare eller det super roliga avsnittet av favorit serien som kom igår i tv.Fråga om ni kan gå på den nya bio filmen tillsammans, till simhallen eller något annat som du är intresserad av.Föreslå att ni kanske kunde göra dendär jobbiga skoluppgiften tillsammans.Kanske du kan be om hjälp eller råd i något du vet att är den andres starkaste sida, vilket mopo märke som är bäst, hur man kommer förbi en viss grej i ett spel odyl.Låt den andra känna sig uppmärksammad, duktig och allvetande, det får du alla gånger igen tusenfallt.

Använd internet och mobilen- men gärna med folk du har en chans att träffa i verkligheten! Ibland kan det vara lättare att ta kontakt när man inte behöver se den andra, sen är det lättare att ta kontakt "på riktigt", för då känner man ju egentligen varandra redan. Och det är ändå bara i verkligheten man kan göra och uppleva saker tillsammans, inget går upp mot ögonkontakt (webb-kamera räcker inte) när man delar ett skämt eller en klapp på axeln!

Se dig omkring! Du är garanterat inte alldeles fullkomligt ensam! Om du tittar runt dig tex i skolkorridoren finns det säkert andra som väldigt, väldigt gärna skulle vilja bli kompis med dig om de bara skulle våga komma fram och prata - eller av en slump göra det och sedan märka att du är trevlig. Det finns människor som är lika blyga som du, det finns människor du helt enkelt inte prövat prata med än för att era vägar inte korsats, det finns människor som du kan dela nya intressen med bara du vågar pröva, det finns människor som är potentiella bästisar bara du vågade öppna munnen och försöka.

Våga ta kontakt dem som nya bekanta föreslår att du ska höra av dig till, även om du inte känner dem. Det kan kännas jättejobbigt att ringa upp en främling för första gången men det kan bli början på en vacker vänskap.

Börja med något nytt där du kan träffa ändra människor! Börja med en ny hobby, en ny sport, en kurs, far på läger inom någon intressant verksamhet… När du kommer i en ny grupp, känner du ju ingen - men ingen känner ju heller dej. Detta kan bli ett ypperligt tillfälle att bli ”ditt nya oblyga jag”. Gå dit med öppet sinne och öppet kroppsspråk, börja prata med de andra deltagarna, var den där typen som du kanske inte är vanligtvis men mer som du skulle önska att du var, (det vet ju inte de andra).

Fastna inte i samma kretsar. Sikta även lite längre bort än till grannbyn. man behöver ju inte bo på cykelavstånd för att kunna bli kompisar, bussar, bilar mm finns ju. just att börja med en ny hobby, kurs eller sport tex via en förening eller via arbetarinstutet möjliggör ju att du träffar folk från andra orter. Livet kan bli ganska fullkomligt fastän man inte direkt har någon att hänga med i klassen, bara man hittar goda vänner på fritiden. Även sedan när man börjar i en ny skola efter högstadiet, flyttar till en ny studieort osv, då har man en massa chanser att bli den där personen man skulle vilja vara. Vist kan det finnas folk på samma ställe som man är bekant med, men låt inte dem hindra dig! Alla växer, utvecklas och förändras och du har all rätt i världen att inte längre vara samma person som förr.

Fastna inte i din egen bild av dig själv. Det är oftast man själv som fortsätter att se på sig själv som den blyga, tjockisen, bråkstaken, nörden osv, även om man "köpte idén" om att man tex är dum i huvudet för många år sedan. Miljontals ungdomar tycker att de är världens hemskaste, tråkigaste, fulaste, fetaste, töntigaste osv människa. Klart att det inte är sant!!! ALLA KAN SKAFFA SIG VÄNNER!!!! Bara för att du tex är överviktigt betyder det inte att du inte kan få vänner. Fettet runt din midja har absolut INGET att göra med huruvida du kan få vänner, det är inte fettets fel. Men om du hatar och föraktar dig själv - hur ska då någon annan kunna tycka om dig? Om du tror att du inte kan få vänner för att du är för blyg och för tråkig, så kommer du att hindra dig själv från att få vänner. Hela skillnaden ligger i ditt eget huvud och den skillnaden går det att ändra på! Jobba på ditt självförtroende, så blir det lättare att ta kontakt!

Ta ändå hänsyn till din personlighet. Det ju så att vi alla är olika, acceptera dig själv som du är, är du tystlåten och blyg så se till dina andra starka sidor och tyck om dig själv, då har också andra lättare att tycka om dig. Slappna av helt enkelt! Och tänk som så, varför skulle inte även tystlåtna personer kunna få vänner - man behöver väl inte vara babblig, fnittrig eller skränig för att få kompisar, va? Lite kan du skydda dig själv genom att tex söka dig till andra lugnare människor. Men det betyder ju inte att du inte ska utsätta dig för situationer som tvingar dig att möta nya människor. Varje gång du överlevt (finns förövrigt mycket få rapporterade dödsfall pga att någon tagit kontakt med nya människor), känns det jätte bra och nästa gång kommer det att kännas liiiite mindre skrämmande.

Lycka till!