Hållbar livsstil

Hållbar livsstil

I Samarbete med Ungmartha har vi gjort ett temapaket om hållbar livsstil. I det här paketet hittar du bra vinkar hur du kan fixa en hållbar livsstil för dig i din vardag.

Nu är det dags att kvala upp ärmarna och tillsammans fundera över hur vi på bästa sätt kan se till att både vi själva och naturen mår bra. Med hjälp av Ungmarthas tips och råd kan man se på sin vardag i nytt ljus. Hållbar livsstil bidrar till en hållbar värld, men det är också viktigt att alla och envar hjälper till. Om du mår bra i ditt liv och har bra kontakt till dina vänner och din familj så orkar du mera och kan njuta av livet! En hållbar livsstil påverkar också din ekonomi, så att dina pengar räcker till det du behöver och vill ha. Man behöver inte vara rik för att kunna leva i harmoni med naturen, alla gör så som det passar bäst för egen plånbok!

I det här temapaketet hittar du både förmånliga och gratis tips. Du kan plocka ut det som känns viktigt just för dig, och försöka få in dem i din vardag. Den största förändringen sker mellan dina öron, att vänja sig att tänkt på ett nytt sätt kan vara svårare än att faktiskt förändra hur man lever.

Vi har valt att dela upp allt i olika kategorier, som mat, kläder, shopping, städning, elektronik, kosmetik och hur man fixar en fest. Du hittar allt du behöver inom varje kategori!

Vi hoppas att du ska inspireras av detta temapaket! Hälsar ungdomsinformatörerna och Ungmartha

 

Test. Hur hållbart tänker du?

1. Drar du ut telefonladdaren ur eluttaget när du laddat telefonen färdigt?
2. Sorterar du det du slänger?
3. Använder du dig av batterier man kan ladda hemma eller köper du engångsbatterier?
4. Använder du toaletten som soptunna för bomullstussar, tops etc?
5. Utnyttjar du bara ena sidan då du printar papper?
6. Använder du bara ena sidan då du själv skriver på papper?
7. Släcker du lampan i de rum du inte är i?
8. Använder du egen tygkasse då du handlar?

Om du svarade ja på största delen av frågorna, fint! Du lever ett rätt så hållbart liv. Om du svarade nej på majoriteten av frågorna, fråga då dig själv om du kan ändra på något av dina sätt. Ofta får man en ekonomisk fördel genom att leva mer hållbart. Man kan också se en mer välmående värld som belöning, som ung har du många kommande år kvar på jordklotet. Det är lättare att leva om naturen och dina medmänniskor runtom i världen mår bra.