Skoltrötthet

Skoltrötthet

Känner du att du skulle kunna skrika högt eller gråta när väckarklockan ringer på morgonen?

Drar du dig för att gå till skolan, kanske till och med skolkar?

Känns läxorna övermäktiga och pressen att prestera allt tyngre?

Vi har märkt, bland annat på frågorna som kommer till Decibels Våga fråga, att det verkar kännas extra tungt nu som då, speciellt i november och april. Skoltröttheten verkar ha övermannat var och varannan som värsta influensan.

Men istället för att skylla på vädret eller tjata om att alla andra minsann också har det jobbigt, ("det är bara att bita ihop" så som vi hört en och annan vuxen säga) så ska vi försöka hjälpa er att hitta energi, ork och inspiration igen.

Här har vi samlat ihop både "självhjälpsknep" för att mota skoltröttheten och kontakter till sådana som kan hjälpa er mera.

Och så skickar vi er en stor styrkekram!

I Månadens frågor om skoltrötthet frågar vi vad ni tror att orsakar skoltrötthet och hur den känns. Här är några av era svar:

"För höga krav, en massa tjat om att VÅR skola måste vara bäst." Tjej 16 år

"Kanske att man får för stor press på sig i skolan att man måste få godkänt, måste läsa läxor, har uppgifter att göra, man ska vara vara överallt och till sist orkar man inte längre. Hjärnan vill ta paus så man helt enkelt skiter i alla uppgifter och allt annat i skolan." Tjej 17 år

"I alla fall jag blir rätt deprimerad eller vad man ska kalla det. Jag mår illa precis varje dag och skolkar en hel massa lektioner i skolan bara för att undvika pressen. Jag börjar gråta varje dag före och efter skolan. Jag vill bara resa bort, åka på semester tills jag börjar må bättre. Usch.. jag hatar verkligen skolan." Tjej 17 år