Kaveri ongelmia

11.09.2020
Hei, paras kaverini joka on muuttanut 2vuotta sitten kauemmas niin on muuttunut aika paljon. Ainakin kaveri porukoiden suhteen sillä kaverini on sellaisissa porukoissa joissa juodaan ja käytetään päihteitä ja itse en viihdy sellaisissa porukoissa ollenkaan. Hän on aivan ihana ihminen ja haluaisin nähdä hänet mutta en hänen kavereitaan koska tiedän että minua alkaisi ahdistamaan semmoisissa porukoissa. Kaverini haluaisi niin minut sinne ja sanoi että "me varmaan juodaan mutta sun ei ole todellakaan pakko juoda!" vaikka sanoin että en viihdy sellaisissa porukoissa vaikka olisin juomatta! En vain halua liittyä sellaisiin haluaisin vain olla kaksin mutta ei :/ Mitä teen ?

Sosionomiopiskelija Jannica Vastaa

15.09.2020

Hei!

Mahtavaa, että vastustat päihteiden käyttöä! Sinun kaverisi tulisi kunnioittaa sinun päätöstäsi ja sitä että haluaisit viettää aikaa kaksin. On toki ihan ymmärrettävää, että hän toivoisi sinun tutustuvan hänen uusiin kavereihin, kun heistä on tullut osa hänen elämää. Hän haluaa sinun olevan osa hänen elämäänsä ja se on sinänsä positiivinen asia.

Kaverisuhteiden kuuluisi olla kaksisuuntaisia. Hänen pitäisi kunnioittaa sinun toiveita ja rajoja samalla tavalla kuin sinä kunnioitat hänen toiveitaan ja rajojaan. Keskustele kaverisi kanssa ja ole selkeä omien rajojesi kanssa. Hän ei pysty noudattamaan niitä, jos hän ei tiedä, missä ne menevät.

Voisit ehdottaa, että tapaisitte yhdessä hänen kavereitaan, vaikka kahvilassa tai joissain muussa neutraalissa paikassa tai keksitte jotain muuta tekemistä yhdessä riippuen, mitä yhteisiä harrastuksia teillä on. Voisit myös pyytää, että kaverisi mielummin tulee sinun luoksesi, koska silloin sinun on helpompi säädellä sitä, mitä teette yhdessä.

Sekä ihmiset että kaverisuhteet kehittyvät ja muuttuvat ajan mittaan. Siihen sopeutuminen on harvoin yksinkertaista, mutta pidemmän päälle avoimuus ja rehellisyys itseä ja muita kohtaan on kannattavaa.

Tsemppiä!

Jannica, sosionomiopiskelija

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Ollaan muuttamassa faijan töiden takii Tokioon. Kaikki mun kaverit jää tänne ni se vituttaa. Mitä täs vois oikee tehä?
Lue lisää

Yksi poika pyytää ulos (kaveri pohjalta) ollaan tutustuttu netin kautta ja juteltu paljon.. Poika kysyy "haluaisikko nähdä joku päivä tässä lähi aikoina?" vastasin "joo" koska en halunnut loukata. Tod...
Lue lisää

Kun yritän pohtia mielipiteitäni toisista, en tunne mitään. Minulla on yksi ystävä jonka kanssa olen aina mutta sittenkun ajattelen vähän syvällisemmin, minulla ei ole hajuakaan miksi olen hänen kanss...
Lue lisää

Mua ärsyttää kun mun poikaystävä ja sen kaveri(jesper) ajelee tän jesperin traktoril pitkin kyliä ja niiden seuras toisel traktoril mun hyvä kaveri ja sen poikaystävä, oikeest oon niin kade sil mun ka...
Lue lisää