Fråga om sex

24.11.2020
Hej

Om man inte har varit med tjej ( Menar i sängen) Är det bästa att säga det till henne.? Eller märker hon det.?
Tessi klippt

Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa

01.12.2020

Hej,

Att man är oskuld är inte nödvändigtvis någonting som märks. Det att man har haft sex tidigare betyder inte nödvändigtvis att man skulle veta hur man skall göra eller vara bra på det. Sex handlar trots allt mer om kommunikation och samspel än prestation.

Sex är ju alltid spännande och nervöst då det sker med en ny människa. Så även om man har haft sex tidigare så kan det kännas som om det är första gången om det är en ny partner som är betydelsefull för en.  Det man i så fall skulle märka det på att någon är oerfaren är att hen försöker göra allting väldigt snabbt för att dölja sin osäkerhet. Men om du tar tid på dig och försöker att verkligen se din partner och ge hen en fin upplevelse så tror jag inte att det skulle märkas att det är din första gång.

Sen är det en helt annan sak att jag inte tycker att det är en skam att man är oskuld. Nån gång skall ju vara första gången för alla och det är inte ett självändamål att man har haft många partners. Så om det känns som att du vill berätta att det är din första gång så skall du absolut göra det. Det jag dock tycker att du skall öva på på förhand är att trä på en kondom - eftersom det nästan alltid blir lite fumligt då man är nervös. Så ju vanare din hand är vid det desto smidigare går det. Oddsen att sex blir lyckat är också större om man inte är full - eftersom du då är mer medveten om vad som händer. Så även om jag kan förstå att man kunde önska att dämpa sin nervositet lite på förhand så är det helt enkelt bättre om man är vaken och alert.

Lycka till :)

Kram,

Tessi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Hej fina ni. Jag måste prata om ett ämne jag skäms över jättemycket så hoppas man är anonym här.
Jag har varit tillsammans med min kille i snart 3 år. Vi älskar varandra jättemycket och jag skulle in...
Lue lisää

Hej fina ni. Jag måste prata om ett ämne jag skäms över jättemycket så hoppas man är anonym här.
Jag har varit tillsammans med min kille i snart 3 år. Vi älskar varandra jättemycket och jag skulle in...
Lue lisää

Hej, ibalnd när man skickar med olika personer och lär känna nya, så hânder dst ju sejj att nån fråga vad man tkr om en viss person. Om denne råkar vara någon som utsatt en för det ena och det andra, ...
Lue lisää

Hej

Tror jag gillar tjejer.Får jag brukar smygtittade på tjejer i duschen efter man har varit på gym och på stranden.Brukar fantisera om att ha sex med person av samma kön.Hur får jag reda på om ja...
Lue lisää