kissa

01.08.2020
Mitähän varten kissa nykii usein selkänahkaansa? Oikein jutristelee sitä maatessaan pää etukäpäliensä päällä.
Nuortenelama2

Nuorisotiedottaja, Nuortenelämä.fi Vastaa

10.08.2020

Hei! 

Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi. Kissan selän nahka voi tosiaan nykiä ja sen johdosta karvat väreillä - erityisesti silloin, kun kissa venyttelee. Se on yleistä ja normaalia. En kuitenkaan löytänyt tietoa tai tutkimusta siitä, mistä se tarkalleen ottaen johtuu.  

On lisäksi olemassa sairauksia ja häiriöitä, joiden oireena on selkänahan nykiminen tai väreily. Yksistään tämä “oire” ei kuitenkaan ole yleensä huolestuttava juttu. Esimerkiksi tuntoyliherkkyyteen liittyvä Feline Hyperesthesia Syndrome (FHS) on häiriö, jossa selän väreileminen on yksi monista oireista. Häiriö ilmenee kohtauksittain ja muita oireita voi olla esimerkiksi hännän nykiminen ja heiluminen, päämäärätön hyppiminen tai juokseminen, voimakas ääntely, itsensä kiihkeä rapsutus tai nuoleminen sekä ahdistuneisuus. 

Kissoista saat halutessasi paljon lisätietoa esimerkiksi kissatieto.fi-sivustolta.  

Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi 

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Mistä voisi saada yksityishenkilön puhelinnumeron? Kaikenlaisia numeropalveluita on kai paljonkin, mutta olisiko mitään ilmaista palvelua. Jos ei täysin ilmaista ole, kunpa olisi edes joku suht halpa ...
Lue lisää

Hei, miksi decibelillä ei ole omaa chattia? Tämä kysymyspalsta on hyvä, mutta minusta voisi olla chat pari kertaa viikossa.
Silloin saisi kysymyksiin vastauksia nopeammin eikä tarvitsisi odottaa useam...
Lue lisää

Irwin laulaa Ryysyranta-laulussaan, että virtti on ainoa viljelyssarka. Mitä se virtti oikein tarkoittaa?
Lue lisää

En ole pystynyt oikein saada itseäni millään tavalla itkemään viime vuodesta asti. Monesti, minulle vain tulee hieman surkeampi olo, mutta ei sen enempää tai vähempää, kun taas monesti muut ovat sanon...
Lue lisää