tasannevaihe

05.07.2022
Mitä tarkoittaa tasannevaihe seksin aikana? Kokevatko sekä tytöt että pojat sellaisen?
Tessi klippt

Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa

06.07.2022

Hei,

Seksin aikana keho käy läpi eri vaiheita. Näihin kuuluu kiihottumisvaihe, tasannevaihe, orgasmi ja palautuminen. Itse järjestys ei koskaan muutu ja reaktiosarja on sama sekä miehillä että naisilla mutta tietenkin kaikki ihmiset voivat kokea eri tuntemuksia eri vaiheissa joten itse kokemus on silti yksilöllinen.

Sexpo säätiö kertoo asiasta näin:

"Tasannevaiheessa hengitys jatkaa kiihtymistään ja sydämen syke nousee entisestään. Tasannevaiheessa kehon kiihottumisreaktiot jatkuvat; emättimen seinämät supistuvat, klitoris vetäytyy sisäänpäin huppuunsa, kohtu kasvaa ja ulommat häpyhuulet muuttuvat tummanpunaisiksi. Penis taas saavuttaa täyden erektion ja kivekset kasvavat sekä kohoavat ylöspäin.

Tasannevaihe on reaktiosarjan pisin osa ja tasannevaiheen aikana tapahtuu itse yhdyntä tai muunlainen seksikontakti. Vaiheen tarkoitus on pitää ihminen seksuaalisessa tilassa ennen seuraavaa vaihetta, eli orgasmia. Tasannevaiheen kesto voi vaihdella minuuteista tunteihin."

Terveisin

Tessi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Miksi pornossa lyödään tosi usein naisia pyllylle? Eikö se ole väkivaltaa? En ole kertaakaan nähnyt, että miestä olisi lyöty.
Lue lisää

Löytyykö kapakoista tai muista ravintoloista helposti seksiseuraa? Luulin aiemmin, että ihmiset menevät niihin juodakseen viinaa. Kannattaisiko tällaisen raittiin miehen lähteä etsimään naista kapaka...
Lue lisää

Mitä sillä tarkoitetaan, että seksissä olisi tiedettävä omat rajat? Pitääkö siinä olla rajoja? Mistä nuori, jolla ei ole vielä kokemusta voisi tietää noita rajoja? Eikö se selviä vain kokeilemalla mis...
Lue lisää

Mitä tarkoittaa creampie?
Lue lisää