Pieni talo preerialla

11.06.2020
Olen katsonut Pieni talo preerialla sarjaa, ja miettinyt yhtä juttua. Yleensä alkuteksteissä mainitaan kuka on kirjoittanut kyseisen jakson, eli englanniksi written by. Ihan joka jaksossa näin ei ole ollut. Joissakin on ollut maininta teleplay by ja story by. Haluaisin tietää miksi niissä on tuollainen ero, ja mitä tuo teleplay by tarkoittaa suomeksi.
thumbnail image1

Nuorisotiedottaja Piia Vastaa

18.06.2020

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. YLE:n ohjelmatiedotuksesta arveltiin näiden (teleplay by ja story by) tarkoittavan samaa asiaa. ”Teleplay by” kertoo, kuka on käsikirjoittanut televisio-ohjelman. Sen synonyyminä on jossain lähteissä käytetty myös sanaa ”screenplay”.

Pieni talo preerialla –sarjahan perustuu Laura Ingalls Wilderin kirjoihin. Kirjojen ja televisiosarjan tapahtumissa on kuitenkin paljonkin eroja.

Toivottavasti vastauksesta on apua.

Hyvää Juhannusta!

 

Terveisin, Piia

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Mistä voisi saada yksityishenkilön puhelinnumeron? Kaikenlaisia numeropalveluita on kai paljonkin, mutta olisiko mitään ilmaista palvelua. Jos ei täysin ilmaista ole, kunpa olisi edes joku suht halpa ...
Lue lisää

Hei, miksi decibelillä ei ole omaa chattia? Tämä kysymyspalsta on hyvä, mutta minusta voisi olla chat pari kertaa viikossa.
Silloin saisi kysymyksiin vastauksia nopeammin eikä tarvitsisi odottaa useam...
Lue lisää

Irwin laulaa Ryysyranta-laulussaan, että virtti on ainoa viljelyssarka. Mitä se virtti oikein tarkoittaa?
Lue lisää

En ole pystynyt oikein saada itseäni millään tavalla itkemään viime vuodesta asti. Monesti, minulle vain tulee hieman surkeampi olo, mutta ei sen enempää tai vähempää, kun taas monesti muut ovat sanon...
Lue lisää