moi

31.12.2012
http://www.decibel.fi/fin/Kysy_pois/Sisapuoli_&_terveys/moi.222.q4468.html?qcID=37 siis ämm eikö e pillereitä voikkaan lopettaa itte silloin ku haluu vaikka ohjeiski luki niin ;o mä lopetin ne vaan itte joku kuukausi sitte koska esim tunsin sydämmen lyönnit jotenki mun mielestä liian kovaa tai silleen ja loppu heti ku lopetin ja terveydenhoitaja varas mulle ajan ehkäisyneuvolaan ja sieltä sain noi 9kk ilmaseks jo silloin verenpainetta mitatessa kun ne sain oli vähän korkeella ja lopettamisen jälkeen menkat alko heti normaalisti taino 1 päivä enemmän eli eka oli jtn 29 mutta ne alko vielä vähä niinku e pillereiden avulla? ja nyt tokat alko 38pvä uskon että ne tasaantuu pian 28 mitä mulla suunnilleen aina ennen on ollu

:)
18.10.2013

Hei!

E-pillereiden käytön voi lopettaa silloin kun itse haluaa. Ja on hyvä, että teit niin jos tunsit, että ne eivät sovi sinulle ja aiheuttavat "vaivoja" (niin kuin esim. mainitsemasi verenpaineen nousun).
Edellisessä vastauksessa olevalla "Eikö teillä siellä ollut puhetta jatkosta...?" viittasin siihen, että eikö kouluterveydenhoitaja/ehkäisyneuvola puhunut gynekologilla käynnistä ja siitä, milloin siellä tulisi käydä. En siis tarkoittanut e-pillereiden käytön jatkamista. :)

Olet ihan oikeassa, yleensä kuukautiset voivat olla vähän epäsäännölliset e-pillereiden lopettamisen jälkeen, sillä keho totuttelee toimimaan "ilman" pillereistä saatavia hormoneja. Todennäköisesti kuukautisesi palautuu säännölliseksi ajan kanssa.

Terveisin nuorisotiedottaja Lena

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.