moi

31.12.2012
http://www.decibel.fi/fin/Kysy_pois/Sisapuoli_&_terveys/auttakaa_(.222.q4457.html?qcID=37 tästä vielä että nyt se on ainaki toistaiseksi loppu tänään aamulla yritin oikeen kattoa niin ei ollu mun mielestä mitään erikoista pyyhkiessä aivan ku olis tositositosi vähän ollu verta mutta nyt ku eilen yritin juoda paljon en tie auttoko se sitte ku yleinsä en kovin paljoo juo ja tiedän että pitäis juoda enemmän ja syön kanssa epäsäännöllisesti ja nyt en oo hetkeen aikaan oikeen liikkunut ja yritin pyyhiä paljon rauhallisemmin ja en yrittäny mitään "väkisin" mutta oon silti vie vähän huolissani koska tota oli kuitenkin ainakin kahtena kertana niin pitääkö ottaa yhteys lääkäriin?

huolestunut
18.10.2013

Hei!

Tässä terveydenhoitaja Nadjan vastaus:

Hei!

Sinun ei tarvitse huolestua, kirkas veri on merkki siitä, että jossain suolen loppuosassa, yleensä peräsuolessa tai peräaukossa on haava. Se on tavallista silloin, kun vatsa on kova ja uloste on ollut vaikea saada ulos. Joskus se voi myös johtua esim. peräpukamista, jotka ovat pullistumia peräaukossa, joita joillain ihmisillä esiintyy. Vähän kirkasta verta ei ole vaarallista, haavat paranevat yleensä itseästään.

Jos sinulla ilmenee tummaa verta ulosteessa (uloste on silloin musta) on asia syytä tutkia, silloin mahdollinen vuoto on ylempänä suolistossa ja voi olla jatkuva. Jos haava on peräaukossa voi esim bephanten voide tai ceridalöljy auttaa haavan paranemiseen (saat näitä apteekista ilman reseptiä). Jos uloste on kovaa, kannattaa juoda enemmän, syödä tummaa leipää, vihanneksia ja harrastaa liikuntaa säännöllisesti.

Terv. terveydenhoitaja Nadja

ja sairaanhoitaja/ravintoneuvoja Annan vastaus:

Jos huomaat myös muita suoliston oireita, kuten esim. ripulia tai vatsakramppeja, on sinun syytä hakeutua lääkäriin - silloin kyseessä voi olla jokin suolistotulehdus, johon tarvitset lääkintää.

Mutta älä hätäile, oireesi on tavallinen ja kaikki järjestyy kyllä!

Terveisin sairaanhoitaja/ravintoneuvoja Anna

Näistä asiantuntijoiden vastauksista ja kertomasi perusteella, sinun kannattaa ensin kokeilla runsasta vedenjuontia (joka ehkä jo auttoikin?) ja alkaa liikkua ja muutenkin kiinnittää ruokavalioosi hieman enenmmän huomioita. Koita myös apteekista saatavia voiteita. Jos kuitenkin kärsit muistakin oireista tai jos verenvuoto on jatkuvaa, kannattaa sinun hakeutua lääkäriin.

Terveisin nuorisotiedottaja Lena

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.