Naksuttelu

31.12.2012
Moi. Miten voi lopettaa sormien naksuttelun? Mä yritän koko aja olla naksuttelematta mutta en pysty. Peukalot oon naksauttanu tän kirjotuksen aikana jo varmaa 3 kertaa. Mun peukalonivelet naksuu liia herkästi, vähän jos taitan peukaloa ni heti *RUNTUNTUTNUTNTRUNTUDS* En voi hallita sitä enää mielellä, oon yrittäny olla naksuttelematta mut en voi. Alotan sen automaattisesti, ja jos hermostuttaa ni naksuttelen vaa enemmä. Mikä avuksi?
18.10.2013

Hei!

Hmm…tämä ei ollutkaan niin helppo kysymys. Voisitko yrittää ajatella mielessäsi muita asioita mitä voisit tehdä naksuttelun sijaan. Listaa 5-10 muuta asiaa mielessäsi jaa tee ne sitten järjestyksessä läpi. Jatka näin jonkin aikaa aina kun tekee mieli naksutella niin voit ehkä huomata, että jokin näistä toisista asioista voi korvata tarpeen naksutella. Älä lannistu vielä muutaman päivän jälkeen, tavan unohtaminen voi viedä viikon tai pari. Sano myös muille, että huomauttavat jos olet aikeissa naksutella.
Kynsien lakkaaminen värikkäällä kynsilakalla voisi auttaa, koska silloin huomaat sormesi helpommin kuin olet aikeissa naksutella. Muutenhan saatat naksutella ihan automaattisesti, huomioimatta asiaa. Lisäksi sormukset sormissa voisivat auttaa sinua hoksaamaan naksuttelun tarpeesi ennen kuin ehdit naksutella. Voisit siten ajatuksen kanssa päättää tosissaan, että naksuttelusta tulee loppu.

Toivottavasti näistä nikseistä on apua!

Terveisin nuorisotiedottajat Jenny ja Liselott

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.