..

31.12.2012
haluan mennä häpyhuulten pienennysleikkaukseen..paljon se maksaa?ja voitko kertoa siitä jotain

helpme
18.10.2013

Hei!

Olemme viimeaikoina saanet useamman samaa aihetta koskevan kysymyksen tänne Decibeliin, mistä voit päätellä, ettet tosiaankaan ole yksin "ongelmasi" kanssa. Et kerro kysymyksessäsi tarkemmin miksi haluat mennä leikkaukseen - aiheuttavatko häpyhuulesi fyysisesti ongelmia, esim. hiertävätkö ne urheillessa vai onko kyse vain siitä, että niiden ulkonäkö häiritsee sinua?

Kaikilla ihmisillä alapäät ovat erinäköisiä ja -kokoisia ja niin niiden kuulukin olla, emmehän me näytä naamastakaan samalta. Kaikilla ihmisillä on myös erilaisia komplekseja ulkonäöstään ja vartalonsa suhteen ja usein ne ovat sellaisia, joihin muut ihmiset eivät edes kiinnitä huomiota. Kannattaa siis tarkkaan miettiä, onko sinun tapauksessasi leikkaus se ainoa vaihtoehto, vai voisitko mahdollisesti ajan myötä olla sinut sen asian kanssa, vaikka häpyhuulesi olisivatkin hieman isommat? Leikkauksen tulisi aina olla viimeinen vaihtoehto, sillä se on aina riski, varsinkin, kun se suoritetaan intiimialueella, joka on hyvin herkkä. Pahimmassa tapauksessa alapäästä voi kadota tunto, jos leikkauksessa ilmenee jonkinlaisia komplikaatioita.

Suomessa ei kunnallisella puolella tehdä häpyhuulten pienennysleikkauksia esteettisistä syistä (eli vain ulkonäön takia). Jos häpyhuulten koko aiheuttaa fyysisiä vaivoja, esimerkiksi jos ne hiertää urheillessa, voit kääntyä oman kunnan ehkäisyneuvolan puoleen. Siellä gynekologi tutkii sinut ja kertoo sitten oman mielipiteensä leikkauksen tarpeesta. Voit myös aloittaa kouluterveydenhoitajan/koululääkärin vastaanotolta, jolloin he ohjaavat sinut tarvittaessa eteenpäin. Mikäli syyt leikkaukseen ovat vain ulkonäöllisiä, pitää asiassa kääntyä yksityisen sairaalan puoleen, jolloin leikkauksen hinta nousee huomattavasti. Useimmat esteettisistä syistä suoritetut toimenpiteet vaativat 18 vuoden ikää.

Toimenpiteen hintaa kunnallisella puolella en osaa kertoa, mutta yksityissairaaloiden hinnastojen mukaan häpyhuulten pienennysleikkaus maksaa 2000 eurosta ylöspäin. Leikkauksia teetetään myös ulkomailla ja esim. Virossa teetettävät leikkaukset ovat Suomen hintoja halvempia, mutta moni on skeptinen työn laadusta ja turvallisuudesta. Tällä sivustolla kerrotaan yksityiskohtaisemmin toimenpiteestä: http://www.plastic-surgery-estonia.com/plastiikkakirurgia/hapyhuulten-leikkaus.html . Sivuilla mainitaan kuitenkin, että he eivät tällä hetkellä suorita kyseistä toimenpidettä.

Yksityissairaaloiden tietojen mukaan toimenpide tehdään useimmiten paikallispuudutuksessa ja toimenpiteen aikana on mahdollisuus saada kipulääkettä ja rauhoittavaa lääkitystä. Leikkauksessa poistetaan ylimääräistä kudosta vain sen verran kuin siitä on haittaa. Usein häpyhuulista poistettava alue on vain pieni kieleke. Haavat ommellaan sulavin ompelein ja yleensä toipuminen leikkauksen jälkeen on nopeaa. Muutaman päivän sairasloma voi olla tarpeen leikkauksen laajuudesta riippuen. Voit lukea yksityiskohtaisemmin leikkauksesta edellä annetusta osoitteesta.

Kannattaa siis kuitenkin vielä miettiä, onko leikkaus todellakin ainoa vaihtoehtosi - äläkä ainakaan tee sitä kenenkään muun mielipiteen tai mieltymyksen takia. Kuuntele itseäsi ja keskustele asiasta (vaikka äitisi kanssa) ja harkitse päätöstäsi tarkkaan.

Terveisin nuorisotiedottaja Lena

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.