nyt oikeesti apua!

21.07.2015
Haluun ihan oikeesti nyt apua!!!! Siis miten saan kiinteytettyä mun alamahaa ja reisiä?!?!?! Siis lähetän noin 2kk pääst lomalle ja haluun nyt kiinteyttää! Ihan turha jänkyttää et kaikki riippuu ruokavaliosta. Voisko joku urheilutyyppi täält kirjottas mulle jonkulaisia liikkeitä miten sain kohdistettuu niit oikeille alueille hyvin. Mulla on myös ongelma alueena kyljet(jenkkakahvat)... elii yksin kertasesti: voiko joku ystävällisesti kertoa mulle hyviä liikkeitä yleensäkkin jaloille ja koko yläkroppaa. Eli pyrin käymää 3-4 kertaa viikos salilla mutta voiko joku muukin liikuntamuoto kuluttaa selluliittiä??! Tarvin vaa apua.... nyyyt!!
22.07.2015

Hei nyyyt!!

Paras tapa kiinteyttää kroppaa on yhdistää lihaskuntoharjoittelu (eli vaikka salilla käynti) aerobiseen liikuntaan. Aerobista liikuntaa on esim. lenkkeily, sauvakävely, uinti tai pyöräily. Tanssi tai joukkuepelit ovat hyviä vaihtoehtoja, jos pelkkä lenkkeily tuntuu tylsältä. Oikeastaan kaikki lajit, jotka nostattavat vähän sykettä ovat aerobista liikuntaa ja samalla polttavat rasvaa.

Erilaisia lihaskuntoliikkeitä koko keholle löytyy tosi paljon. Googlailemalla löytää useita liikkeitä, kirjoita vaikka ”vatsatreeni/jalkatreeni salilla”, niin voit löytää hyviä kuntosalisarjoja. Voin antaa muutamia esimerkkejä sellaisista liikkeistä, joita voi tehdä missä vaan ilman mitään erityisiä välineitä:

”Lankuttaminen” (vatsa- ja kylkiliike): Makaa mahallasi ja nosta kroppa kyynärpäiden varaan ja jännitä koko keho tiukaksi. Ajattele, että yrität vetää napaa selkärankaan – silloin pysyt suorana lankkuna ja teet liikkeen oikein. Lankutus kiinteyttää myös selkää, reisiä ja pakaroita. Toinen lankkuvariantti on tehdä se molemmilla sivuilla (makaa sivuttain ja nosta keho toisen kyynärpään varaan ja jännitä kyljet). Loistava kylkiliike!

Kyykyt (reidet ja peppu): Seiso pienessä haara-asennossa niin, että polvet ja varpaat osoittavat samaan suuntaan. Kyykkää rauhallisesti, ihan kuin istuisit tuolille. Työnnä peppua taaksepäin, älä polvia varpaiden yli. Nouse ylös ja toista liike.

Punnerrukset (ylävartalo): Makaa mahallasi ja työnnä koko vartalosi ylös käsiesi varaan ja laskeudu sitten rauhallisesti alas samaan asentoon. Voit joko olla vain varpaiden varassa tai pitää polvet maassa, mutta muista pitää selkä suorana!

Vatsarutistukset: Makaa selällä ja ojenna jalat ylös pystysuoraan. Yritä kurkottaa käsilläsi jalkoihin, pysy asennossa hetki, laskeudu alas ja tee liike uudelleen.

Jalannosto (takareidet ja peppu): Mene konttausasentoon ja nosta toinen jalka suoraan taakse ja ylös, selän suuntaisesti. Laske sitten jalka alas (polvi suorana) lattiaan ja nosta takaisin ylös. Toista muutaman kerran, mene takaisin konttausasentoon ja vaihda jalkaa.

Tärkeää on, että tekee useita toistoja – se polttaa rasvaa. Sama pätee salitreeniin; älä ota kaikista painavimpia painoja vaan vähän kevyemmät painot, että jaksat tehdä enemmän toistoja! Toinen vielä tärkeämpi juttu on, että treenaus on sinusta kivaa. Silloin jaksat lähteä harjoittelemaan useammin ja tehdä liikkeet kunnolla, jolloin tuloksia alkaa näkyä. Yritä siis löytää sellainen treenimuoto, josta tykkäät oikeasti!!

Terveisin kesätyöntekijä Hanne

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Moi!
Oon siis 13v tyttö ja oon vähän huolissani siitä, että oonko alipainoinen. Mä siis liikun joka päivä jonkin verran, mutta en mitään kauhean urheilullista harrasta. Syön 4-5 kertaa päivässä ja oon...
Lue lisää

hei olen siis 14v poka kesällä 15 saisinko ohjeita että miten saisin pidettyä yllä oikeanlaisen rytmin, sillä mulla on vähä pallomaha ja haluaisin siitä eroon että kehtaisin olla itse varmasti t-paita...
Lue lisää

Moi, mulla lähiaikoina painoa tullu liikaa ja tällä hetkellä oon ylipainonpuolella noin 3kg mitä mun pitäs tehä? Liikun reippaasti joten lähinnä ruokailutottumuksista kyse... Ois kiva saada toi pois m...
Lue lisää

Olen 175cm pitkä ja painan 45kg. Olen 15 vuotias. Vaikka terkkari sanoo että minun pitäisi lihoa, koen itseni läskiksi ja haluan laihduttaa. En pysty syömään ilman että ajattalen kuinka ruoka lihoitta...
Lue lisää