peniksen varressa pieniä näppyjä

18.02.2019
kuinka kauan näpyt ovat peniksen varressa ja onko ne vaarallisia
milloin ne menevät pois? poika13
Nuortenelama2

Nuorisotiedottaja, Nuortenelämä.fi Vastaa

01.03.2019

Hei poika13!

Hienoa, että otat selvää sinua mietityttävistä asioista!

Monet muutkin nuoret miehet miettivät ihan samanlaisia asioita. Kertomasi näpyt kuulostavat normaaleilta eivätkä ne ole vaarallisia. Tässä tietoa aiheesta Decibel.fi-sivulta (https://www.decibel.fi/tietoa/keho/poikien-alapaa/peniksen-ulkonako/):

Terskan alareunassa on rivi pieniä nystyröitä, joita monet pojat luulevat sukupuolitaudiksi. Ne ovat kuitenkin vain talirauhasia ja niitä kutsutaan Tysonin rauhasiksi. Joillain pojilla nämä ovat hyvin näkyviä kun taas toisilla niitä tuskin huomaa. Ne voivat myös muuttaa väriä ja muotoa elämän aikana.

Samankaltaisia talirauhasia, joiden tehtävä on voidella ihoa ja estää sitä kuivumasta, löytyy koko penisvarren ja kivespussin alueelta - näitä on myös tyttöjen uloimmilla häpyhuulilla ja huuliemme sisäpuolella. Näitä kutsutaan Fordycen rauhasiksi ja ne ovat tavallisia ja täysin vaarattomia - kaikilla pojilla on nystyröitä ja näppylöitä peniksessään. Nystyrät voivat olla myös karvatuppia ja hikirauhasia, jotka ovat selkeämmin näkyvillä peniksessä, sillä se ei muiden ruumiinosien tavoin sisällä ihonalaista rasvaa. Nystyrät ovat usein ihonvärisiä, hieman koholla ja n. 1­-3 mm halkaisijaltaan. Ne voivat myös olla valkoisia/kellertäviä keskeltä.

Monet asiat voivat aiheuttaa kipua peniksessä ja kivespussissa, kuten mm. sukupuolitaudit, eturauhasen tulehdukset ja virtsaputken tulehdukset. Jos epäilet mitään yllä mainituista vaivoista, tulee sinun hakeutua lääkäriin hoitoa varten. 

Sinulla ei ole syytä huoleen, jos sinulla ei ole kipua tai muita oireita, eikä sinulla ole ollut suojaamatonta seksiä. :)

Mukavaa viikonloppua!

Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.