pömppis pois

10.11.2016
Auttakaa! Olen pituudeltani 160 ja painan 57, eli suht normaalipainoinen. Mutta kuitenkin kehoni ei ole kiinteä, pömppömaha vaivaa ja reidet hinkkaavat yhteen. Urheilen 3-4krt viikossa (+hyötyliikunta) ja syön terveellisesti, mutta silti en pääse noista eroon. Miten voin saada ne pois ja kiinteyttää kehoni? Kiitos jos vastaatte! turhautunut

Träningsexperterna Pia och Ronnie Vastaa

24.11.2016

Hei, ja kiitos kysymyksistäsi !
Kiva kuulla että olet kiinnostunut treenistä ja ravinnosta, sekä miten parempaan kuntoon voisi päästä ilman esim tietynlaista salilaitteistoa.
Painonhallinta rakentuu siihen, että kuluttaa enemmän kuin mitä syö. Tämä kuulostaa hyvin yksinkertaiselta, ja vaikka ei puhuta mistään rakettitieteestä, se ei vaan ole aina niin helppoa.

Kehon koostumus; lihaserottovuus; lihasten kokoa ja määrää; rasvattomuus; näkyykö ”sixpäkki” yms johtuu päätoimisesti siitä, miten ruokavaliota hoitaa. Syökö oikeat ravintoaineet oikeassa määrässä oikeaan aikaan. Syökö tarpeeksi usein. Syökö ravintoa joka EI tue hyvinvointia ja kuinka usein sekä missä määrin. Syökö tarvittavan määrän vitamiineja ja kivenaineita. Miten suoliston hyvinvointi: voiko kehosi käyttää sitä ravintomäärää minkä sille annat vai hylkääkö kehosi suuri osa ruuista? Saako kehosi riittävä määrä nesteitä

Toinen tekijä on toki liikuntaa, sen määrä ja teho.
Kolmas on tarpeellinen lepo.

Näin ollen liikunnan määrä, muoto (laju, laitteisto jne) ei koskaan voi yksinään muokata kroppaa, miltei ravinto on sellainen minkä kuuluu olla. Jotkut ihmiset ovat kerta kaikkiaan rakenteeltaan sellaisia, niiden genetiikka mahdollistaa että ovat ja pysyvät "timmissä" kunnossa ulospäin katsottuna vaikka söisivät lähes tulkoon mitä vaan, kun toiset taas saavat tehdä tosi kovaa työtä jotta saavuttais vastaavia tuloksia. Se, että joku näyttää ulospäin erittäin "fitiltä" ei tarvitse tarkoittaa että kroppa voi sisäpuolella hyvin. Tiedän että tämä ei lohduta paljon tässä ja nyt, sillä moni hakee tietynlaista ulkonäköä ja tällöin tämä tuntuu varsin epäreilulta.

Itse ehdottaisin että ruokien kannalta yrittäisit luoda rytmin jossa syöt 5 kertaa päivässä (aamu, luonas, päivällä, illallinen ja iltapala). Jokainen ateria tulisi sisältää joku hyvä proteiinilähde (esim kokonaisia kananmunia, lihaa, kanaa, kalaa, ja mahdollisesti joku ateria jossa maitotuotteita kuten rahkaa, raejuustoa, kreikkalaista jugurttia). Jokainen ateria sisältää myös pienempi määrä hyviä rasvoja (kuten kananmunan keltuainen, avokadoa, pähkinöitä/mantelia, lohta, oliiviöljyä, kookosrasvaa) ja hyviä hiilihydraatteja lähinnä silloin kun liikut enemmän (jättäisin ne pois päivän ensimmäisestä ja viimeisestä ateriasta) ja siihen kuuluu esim kaurahiutaleet, bataatti, riisi, kokojyväpasta, peruna, täysjyväleipä.
Vihanneksia paljon (vihreät vihannekset kuten pinaatti, parsakaalia, kukkakaalia, vihreät pavut, salaatit jne).
Tämän lisäksi huolehtisin veden saannista eli pyri juoda 3 litraa puhdasta vettä pitkin päivää.

Liiku vähintään joka toinen päivä jolloin tulee hiki. Salitreeni on hyvä, mutta ehdottaisin että tähän löytyisi joku joka pystyy rakentamaan sinulle sopivan ohjelman ja miten sitä toteutetaan. On myös muita lukuisia hyviä vaihtoehtoja, mutta muistetaan että aerobinen liikunta (reipas kävely, lenkkeily, pyöräily yms) ovat tärkeitä pitää mukana rutiineissa. Aloittaisin tekemällä 20minuuttia joka toinen päivä ja lisätä vähitellen.

Muista myös että kaikessa tulee olemaan tasapainoa, liikaa tähän ei saa keskittyä vaan siitä tulisi luoda järkeviä ja pysyviä elämäntapoja, joista tykkäät!

Onnea matkaan ja tsemppiä!

yst.terv

Ronnie

1 Kommentit

  • odotan 23/11/2016 3:52pm (4 vuotta sitten)

    Olisi kiva jos vastaus tulisi piakkoin...

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.