Pyyhin etukautta

31.12.2012
Pyyhin aina etukautta! ja olen nähnyt etää kaikki kaverini ja äitini ja siskoni pyyhkivät takakautta? onko se jotenkin väärin?? 2. mun valkovuoto ei haise.onko siin jotai vikaa?
18.10.2013

Heippa

Pyyhkiminen tulee aina tehdä takakautta, koska tällöin vältetään bakteerien pääsy virtsateihin. Sinne päästessään bakteerit herkästi aiheuttavat virtsateiden tulehduksia.

Valkovuodon ei kuulukaan haista miltään, vaan se nimenomaan on hajutonta. Sen koostumus kuitenkin vaihtelee kuukauden aikana sen mukaan missä vaiheessa kuukautiskiertoa olet. Välillä se on paksua ja valkoista, joskus taas aivan kirkasta ja lähes juoksevaa.

Jos valkovuotoon tulee kellertävä, ruskehtava tai vihertävä väri, ja/tai paha haju, silloin on todennäköisesti kyse jostain bakteeritulehduksesta, ja silloin kannattaa käydä vaikka terkkarin vastaanotolla, joka voi helposti ottaa pienen valkovuotonäytteen.

Hiivatulehdus taas muuttaa valkovuodon kokkareiseksi, paksuksi ja ryynimäiseksi, ja siihen liittyy kiusallinen kutina ulko-, ja sisäsynnyttimissä.

T Decibel asiantuntijat

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.