Terska

20.01.2019
Esinahkani on löysä ja terska ei pysy paljaana. Haluaisin että terska olisi koko ajan paljaana joten auttaako tähän vain esinahan poisto? poika
Nuortenelama2

Nuorisotiedottaja, Nuortenelämä.fi Vastaa

29.01.2019

Hei poika,
kiitos viestistäsi!

Kerrot esinahkasi olevan löysä ja että terskasi ei pysy paljaana. Haluaisit kuitenkin, että terskasi olisi koko ajan paljaana. Kysyt, auttaako asiaan vain esinahan poisto.

En usko, että löysälle esinahalle voi oikein itse tehdä mitään, jos se ei pysy poissa terskan päältä. Onko löysästä esinahasta ollut sinulle jotain haittaa? Kannustan sinua juttelemaan asiasta lääkärin kanssa, jos asia mietityttää sinua ja pohdit leikkausta. Hän on terveydenhuollon ammattilainen ja osaa kertoa sinulle, onko leikkaus tilanteessasi mahdollinen/tarpeellinen.

Vielä tiedoksesi hieman esinahan hyötyjä. Sexpon sivulta poimittua: ”Esinahka on rakenteeltaan tuppimainen ja kaksikerroksinen, minkä ansiosta terska sen alla pysyy kosteana ja tuntoherkkänä. Esinahka peittää kokonaan tai osittain peniksen kärjen ja suojelee sitä lämpötilojen vaihteluilta, kuivuudelta ja hankaukselta sekä tarjoaa immunologista suojaa bakteereita ja viruksia vastaan.”

Antoisaa vuotta 2019 sinulle. :)
Terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi

1 Kommentit

  • Teppo 21/01/2019 4:03pm (21 kuukautta sitten)

    Terskan ei välttämättä tarvitsekkaan pysyä paljaana. Täysin normaalia ettei esinahka pysy terskan takana. Mutta ympärileikkauksessa toki voi käydä, mutta ei ole tarpeellinen ellei sinulla ole jotain muuta vikaa liittyen esinahkaasi

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.