Kesätöitä

31.12.2012
Onko 13 vuotiaalla mahdollisuus päästä kesätöihin?Ymmärrän että yleensä kesätöihin otetaan 15-16 vuotiaita,mutta haluaisin itse kesätyön.Olen innokas,ja otan asian vakavasti.

Kesätöitätarvitseva
18.10.2013

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Lain mukaan alle 14-vuotiaat saavat vain tilapäisesti tehdä työtä esiintyjänä tai avustajana kulttuuritapahtumissa, taiteellisissa tai muissa vastaavissa tapahtumissa. Voit esim. olla mukana kesäteatterissa, mutta jos saat palkkaa, sinulla on oltava poikkeuslupa, jota työnantajan on haettava.
On tärkeää, ettei työ häiritse koulunkäyntiä tai vaikuta terveyteesi tai kehitykseesi. Sinulla on myös oltava vanhempiesi hyväksyntä.
Jos täytät vielä tänä vuonna 14-vuotta, saat tehdä kevyttä työtä. Laitan tähän alle linkin, niin pääset lukemaan lisää siitä mitä kevyellä työllä tarkoitetaan. Muuten sinun on maltettava odottaa vielä kunnes olet 14. Laki on nuoren turvana työelämässä. Sen tarkoitus on mahdollistaa nuorelle tarpeellinen lepo- ja vapaa-aika. Vakinaiseen työsuhteeseen voi päästä kun on 15-vuotta ja innokkuus -se on työnhaussa vain plussaa!

Terveisin nuorisotiedottaja Jenny

Decibel>Nuori työntekijä

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Heippa! Mulla on nyt varmaan aika laaja kysymys mutta haluun kummiskin alkaa jotain suuunittelemaan tämän haaveen eteen, aloitta jostain.

Mulla on ollu jo pari vuotta sellanen haave avata oma baari, ...
Lue lisää

Moi Decibellin porukka! Mulla ois aika laaja kysymys, mutta toivoisin saavani vastausta jotenkin siihen.

Mua kiinnostais tietää mitä eri työ tehtäviä voi koiran kanssa surittaa, esim. Tulliss tai Po...
Lue lisää

Sellasta kyselisin et miten mä voisin saada kotikunnan läheltä työpaikan opiskelujen ohelle kun netistä en oo löytänyt. ja toinen kysymys on että oon aika auttelijas ja haluaisin keksiä tavan auttaa i...
Lue lisää

Hei! Olin Gunnarlan päiväkodissa kaksi viikkoa TET-jaksossa, ja pidin työstä tosi paljon. Ajattelin, että otettaisiinko sinne kesätyöntekijöitä- Asun siis Lohjalla.
Lue lisää