kysymyksii

31.12.2012
en tiedä oikeen, tietääkö vanhemmat että lapsi tietää mikä on seksi ku mun vanhemmat ei juurikaan tahdo puhua siitä tai mtn ja kun mun iskä puhu sen veljen kans seksistä kännys ku se oli tehny sitä ja äiti sano et hiljaa, siis eikö ne tahdo et me tiedetään vai? ja sit olis toine kysymys mul on kavereita koneen kautta ja äiti oli siin mun vieres kun mun kamu lähetti pervo viestin ja sen jälkeen se on rupenu kyseleen koko ajan et onko siel vanhoja miehiä jotka pakottaa mua johonki tai johonki toiseen asiaan niinku vaikka ottamaan kuvia mun alapäästä, siis onko se normaalia et äiti kyselee koko ajan samaa kysymystä ja se alkaa käymään hermoille, ja sit olis kolmas kysymys onko normaalia et suuttuu omille vanhemille et ottaa vaasin ja huitoo sil et oveen tulee kolo ja hakkaa omaa äitiä ja iskää? ja veljiä kun pääsen koulust, sekoilen kyll aika paljon. tahtoisin vastauksiin näihin ja aika pian.

vastatkaa ja pian!
18.10.2013

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi! Me nuorisotiedottajat pohdimme yhdessä vastausta kysymykseesi ja laitamme sen sitten tähän alle. Toivottavasti jaksat odottaa vähän aikaa?! :)

Terveisin nuorisotiedottaja Jenny

Hei!

Sanoisimme kyllä, että useimmat vanhemmat haluavat että omat lapset saavat tietoa seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä. Sinun vanhempasi eivät varmaan vaan halua, että saatte sen tiedon heidän seksisuhteen perusteella, se on intiimi –kahden henkilön välinen suhde, -vaikkakin he ovatkin sinun vanhempiasi. Voit kuitenkin kertoa äidillesi, että sinua mietityttää jokin seksiin liittyvä asia, silloin hän voi paremmin valmistautua kertomaan sinulle aiheesta. Yleensä myös koulussa kerrotaan seksiin liittyvistä asioista, kuten esimerkiksi ehkäisymenetelmistä ja sukupuolitaudeista terveystiedon tunnilla. Kouluterveydenhoitaja vastaa varmasti myös mielellään aiheeseen liittyviin kysymyksiin.

Se, että äitisi kyselee sinulta noita mainitsemiasi asioita, viittaa mielestämme siihen, että hän on huolissaan sinusta ja haluaa sinun tietävän, että netissä kaikki ihmiset eivät aina ole niitä, keneksi he esittäytyvät. Sinun on hyvä muistaa, että aikuiselle voi kertoa jos netissä kohtaa jotain epämiellyttävää tai outoa. Ymmärrämme, että kyseleminen käy hermoille, mutta äitisi tahtoo sinulle pelkkää hyvää.

Ja sitten viimeiseen kysymykseesi…miksi luulisit itse käyttäytyväsi kertomallasi tavalla? Ehkä sinulla on jotain huolia, mikä saa sinut pahalle tuulelle? Tämä on nyt vain arvailua, mutta jos näin on, sinun kannattaa jutella niistä vanhemmillesi tai jollekin muulle tutulle ja luotettavalle aikuiselle. Muista, ettei pahan olon kanssa tarvitse olla yksin, aina on joku jolle voi jutella. Toivottavasti sait vastaukset kysymyksiisi, muuten voit aina kysyä uudestaan!

Terveisin nuorisotiedottajat Jenny ja Liselott

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Minulle on käynyt niin, etten enää vuosiin ole tunnistanut siemensyöksyn lähestymistä kuin muutama sekunti ennen sen tuloa. Kiihottuminen ei myöskään nouse läheskään yhtä voimakkaaksi. Mielestäni tämä...
Lue lisää

Katsoin ensimmäistä kertaa pienen hetken pornoa yhdessä kaverini kanssa. Videolla nainen imi miehen pippeliä. En ollut osannut kuvitella sellaista aikaisemmin. Olen nyt 12v. Eikö siinä voi tulla pippe...
Lue lisää

Minun fantasiani on olla lukittuna penislukkoon, mutta en osaa ottaa asiaa esille tyttöystäväni kanssa. Pelkään että hän säikähtää aihetta. Miten tästä voisi puhua hänen kanssaan?
Lue lisää

Onko pylly yhtä tuntoherkkä kuin pimppi? Minua kiinnostaisi hirveästi saada tyttöystävä, ja puristaa hellästi tätä pyllystä. Eikö se tässä iässä kuuluisi jo tapahtua? Täytän kohta 15. Miksi joillakin ...
Lue lisää