oraaliseksi

05.02.2020
Decibelin sivuilla lukee, että nykyään oraaliseksi on aika tavallinen osa seksiä. Eikö se sitten aikaisemmin ole ollut yhtä tavallista? Onko se jotenkin uusi ilmiö?
Tessi klippt

Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa

06.02.2020

Hei,

Tietääkseni seksissä ei ole mitään aivan "uusia" ilmiöitä. Jos lukee esimerkiksi kamasutraa mikä on suunnilleen vuodelta 100 (intialainen kirja) niin huomaa että kaikki asennot ja seksiin liittyvät jutut ovat jo vanhoja keksintöjä, joten sillä tavalla oraalisesi ei ole uusi juttu. Mutta seksissä kuten kaikilla muilla alueilla syntyy trendejä, ja välillä jotkut asiat nousevat pinnalle ja toiset taas "unohtuvat".

1970- luvulla osaaliseksi oli osa seksiä noin 30% ihmisistä, kun taas nykypäivänä se onm paljon tavallisempaa. Ja 90-luvulla anaaliyhdyntä oli paljon harvinaisempaa heterosuhteissa kuin mitä se on tänä päivänä. Se ei siis tarkoita että itse keksintö olisi uusi, vaan se että ihmisten käsitys siitä mitä tarkoittaa  esimerkiksi "synti" tai "nautinto" on hieman muuttunut. Aikaisemmin uskonto vaikutti aika lailla ihmisten seksielämään, kun taas tänä päivänä se ei ainakaan täällä suomessa vaikuta siihen yhtä rajoittavasti.

Seksissä on kuitenkin aina tärkeintä se että tekee vaan niitä juttuja mitä oikeasti haluaa, ja että kaikki osapuolet haluavat olla mukana.

Haleja

Tessi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.