puuttuva orgasmi yhdynnässä

12.03.2020
Olen huomannut, että en saa orgasmia yhdynnässä. En ole saanut sitä, vaikka olen samalla itse kosketellut klitoristani. Lienee niin, etten vain jostakin syystä pysty sitä saamaan, vaikka yhdyntä tuntuukin hyvältä. Olisiko teillä jotakin vinkkiä, joka voisi olla avuksi? Saan kyllä orgasmin suuseksillä, ja se on ollut ihanan tuntuista.
kristiina annila

Kätilö ja seksuaalineuvoja Kristiina Vastaa

25.03.2020

Hei,

ja pahoitteluni vastauksen viivästymisestä. Ongelmasi on hyvin yleinen, on useita naisia, jotka eivät saa orgasmia yhdynnässä lainkaan. Tähän voi olla moniakin syitä. Kerrot, että koskettelet itseäsi yhdynnän aikana. Joskus voi olla vaikea keskittyä kahteen asiaan yhtäaikaisesti.

Toisilla naisilla on hankalaa "pitää ajatus" koossa jos yhdynnän aikana hyväilevät itseään. Joskus taas klitoriksen stimulointi vain ei ole riittävää, ja joskus vain hetki ei ole oikea.

Oletko koittanut koskaan tehdä niin, että sinä itse tai kumppanisi tyydyttää sinua ensin esimerkiksi käsin ja/tai suullaan kunnes olet lähes saamassa orgasmin, ja sitten viime hetkellä siirrytte vasta yhdyntään? Tätä voisit kokeilla, ja sekin pieni hetki kun kun siirrytte yhdyntään, jatka klirtoriksen kiihottamista sekin pieni aika, ilman keskeytystä. Olet kuitenkin kokenut orgasmin, joten tiedät että sen saaminen on mahdollista. Erilaisia seksileluja, asentoja, filmejäkin voisitte kokeilla. Lisäksi voisit , jos tahdot, ostaa esim hieromasauvan, ja itsetyydytyksen avulla koittaa ensin miten orgasmin saaminen helpoiten "yhdynnässä" sujuu.

Sitten voi olla myös, että eritahtinen yhdyntä, jollain kerralla hitaampi, jollain nopeampi voi auttaa. Usein nainen on myös taipuvainen ajattelemaan, että haluaa laueta yhtäaikaa kumppanin kanssa, mikä onkin upeaa onnistuessaan, mutta todella harvoin onnistuu. Ajatus siitä, tai ajatuksen häivähdys, että kumooani ehkä laukeaa pianetkä ole saamassa orgasmiaa, voi vaikeuttaa sen saamista myös.

Orgasmi on herkkä juttu, onnistuessaan upeinta. Mutta et ole millään tavalla epänormaali, vaikket milloinkaan saisi orgasmia yhdynnässä. Se, että nautit, ja voit saada orgasmin muulla tavoin, on kuitenkin mielestni hieno asia.

 

Terkuin Kristiina, seksuaalineuvoja

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Millaisia reaktioita naisen kehossa tapahtuu seksuaalisen nautinnon ollessa huipussaan? Voiko nainen silloin kontrolloida kaikkia kehon reaktioita? Voiko silloin tapahtua jotain yllättävää? Miten naut...
Lue lisää

Onko turvallista hygienian kannalta, jos nuolen tyttöystävääni häpyhuulten välistä ja emättimen sisältä, ja välillä pyllyreiästä? Välillä haluaisimme pussailla, ja kielipusut olisi oikein kiihottavia....
Lue lisää

Kun heräsin aamulla huomasin että alapää oli kipeä, en sitten heti tarkistanut vaan huomasin vasta suihkussa että klitoriksen toinen puoli on aivan tummana ja turvoksissa. Tapahtumasta on nyt kaks päi...
Lue lisää

Hei, onko normaalia että valkovuoto on runsasta ja todella "hyytelömäistä ja kirkasta ?
Lue lisää