savumerkit

28.04.2020
Onkohan Suomessa savumerkkien lähettäminen ollut koskaan viestittämisessä käytössä?
thumbnail image1

Nuorisotiedottaja Piia Vastaa

14.05.2020

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Tämä osottautuikin aika haastavaksi ja samalla mielenkiintoiseksi aiheeksi selvittää, joten pahoittelut vastauksen viivästymisestä.

Varsinaisesti savumerkkejä ei asiantuntijoiden mielestä ole Suomessa käytetty. Jyväskylän yliopiston etnologian professori Laura Stark kertoi, että viikinkiajalla Suomessa oli rannikolla varoitustulijärjestelmä (merkkituli), mutta siinä ei käytetty savua. Erilaiset merkkitulet ja kokot ovat edelleen tiettyjen juhlapyhien aikaan yleinen perinne erityisesti Varsinais-Suomessa.

Laita viestiä, jos haluat vielä tarkempaa perehtymistä aiheeseen.

 

Ystävällisin terveisin,

Piia

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Mistä on saanut alkunsa nimitys mätäkuu?
Lue lisää

Joskus alan itkemään ilman syytä tai ihan pienistä asioista ,saatan suuttua läheisille ja asiat joista ennen tykkäsin ei herätä nykyään minkäänlaisia tunteita ja tekee mieli vaan olla omassa huoneessa...
Lue lisää

Mistä voisi saada yksityishenkilön puhelinnumeron? Kaikenlaisia numeropalveluita on kai paljonkin, mutta olisiko mitään ilmaista palvelua. Jos ei täysin ilmaista ole, kunpa olisi edes joku suht halpa ...
Lue lisää

Hei, miksi decibelillä ei ole omaa chattia? Tämä kysymyspalsta on hyvä, mutta minusta voisi olla chat pari kertaa viikossa.
Silloin saisi kysymyksiin vastauksia nopeammin eikä tarvitsisi odottaa useam...
Lue lisää