Esinahka

06.06.2021
Hei. Esinahkani ei pysy takana vaan menee aina terskan päälle. Haluaisin että terska olisi kokoajan paljaana. Miten sen saisi pysymään takana vai auttaako tähän vain ympärileikkaus ja kannattaisiko se leikata masi
Nuortenelama2

Nuorisotiedottaja, Nuortenelämä.fi Vastaa

11.06.2021

Hei masi!  

Kiitos kysymyksestäsi. Joillakin miehillä esinahka peittää koko terskan, joillakin se peittyy vain osittain. Joillakin terska on kokonaan ”paljaana”. Esinahan voi liikuttaa taakse, mutta jos sitä ei saa siellä pysymään, ei asialle voi itse oikein mitään. Esinahka kuitenkin suojaa terskaa. Jos esinahkaa ei ole, terskan pinta paksuuntuu, jolloin se ole niin tuntoherkkä. 

Suomessa julkisessa terveydenhuollossa (terveyskeskuksissa tai julkisissa sairaaloissa) ei tehdä ympärileikkausta ilman lääketieteellistä syytä. Jotkut yksityiset lääkäriasemat kuitenkin tekevät. Operaatio voi maksaa yli 600 €.  

Ympärileikkaus on iso päätös ja pysyvä muutos. Sitä kannattaakin miettiä harkiten. Tarkastele erityisesti niitä syitä, miksi haluaisit ympärileikkaukseen. Juttele ajatuksistasi myös jonkun luottohenkilösi kanssa, niin voit saada tukea ja erilaisia näkökulmia asiaan. Kukaan ei silti voi puolestasi päättää, menetkö ympärileikkaukseen vai et. Se on kokonaan sinun itsesi päätettävissä. 

Jos kallistut ympärileikkauksen puoleen, ennen lopullista päätöstä on hyvä jutella myös kirurgin kanssa ympärileikkauksen riskeistä ja jälkihaitoista sekä käydä läpi, mitä operaatiossa tehdään, jotta olet varmasti kartalla siitä, mitä tapahtuu.  

Voit halutessasi jutella asiasta lisää kahden kesken ammattilaisen kanssa esimerkiksi Poikien Puhelimen eri kanavissa

Lisää tietoa esinahasta saat Hyvä kysymys -palvelusta. 

 

Mukavaa kesää sinulle!  

Ystävällisin terveisin, Riina | Nuortenelämä.fi 

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Olin hyväilemässä poikaystäväni pippeliä, kun huomasin esinahkaa varovasti taaksepäin vetäessä, että siinä oli vielä yksi kiinnike. Esinahka oli siis yhdestä kohtaa kiinni terskassa. Lopetin esinahan ...
Lue lisää

Poikaystäväni petti minua. Ostettiin hänelle yhdessä tuollainen penislukko jotta voisin luottaa häneen ja vähän rangaista.
Hän siis itse ehdotti että pitäisin häntä penislukossa niin kauan kuin haluan...
Lue lisää

Millä tavalla seksitautitesti otetaan pippelistä? Sattuuko se? Ottaako terkkari pippelin käteensä testihetkellä, vai voiko sen tehdä itse? Onnistuuko näytteen otto, jos tulee erektio? Olen varma että ...
Lue lisää

Tunteeko pippeli puristusta yhdynnän aikana, kun poika liikuttelee sitä tytön pimpissä edestakaisin? Ja miten pimppi saa siemensyöksyn tulemaan? Onko siinä jotain taikaa?
Lue lisää