naisen nautinto

29.04.2021
Millaisia reaktioita naisen kehossa tapahtuu seksuaalisen nautinnon ollessa huipussaan? Voiko nainen silloin kontrolloida kaikkia kehon reaktioita? Voiko silloin tapahtua jotain yllättävää? Miten nautinto purkautuu?
Tessi klippt

Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa

Nuorisotiedottaja Piia Vastaa

04.05.2021

Hei,

Kun nainen on seksuaalisesti kiihottunut, tapahtuu hänen kehossaan monia erilaisia asioita – aivan, kuten miehilläkin. Hengitys nopeutuu ja verenkierto vilkastuu sekä sisällä kehossa että alhaalla sukuelimissä – mutta myös ihon pinnalla. Tämän vuoksi on aika normaalia, että tulee punoitusta ja läikkiä rintoihin ja kaulaan.

Suurin osa kehossa tapahtuvista reaktioista ei voi itse hallita – ts. niitä ei voi kontrolloida. Kysyit, että voiko tapahtua jotain yllättävää – se riippuu täysin siitä, mitä odotetaan tapahtuvan ja miten tuntee oman/toistensa vartalon. Vartalosta oppii koko elämän ajan uusia asioita, joten siinä mielessä koska vaan voi yllättyä.

Nautinto purkautuu yleensä silloin, jos nainen saa orgasmin. Kaikki naiset eivät kuitenkaan saa orgasmia yhdynnässä, vaan usein se vaatii klitoriksen stimulointia jollain tavalla, jotta voi tulla.

Terveisin, Tessi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Minkä takia naisen klitoris on niin herkkä ja mikä tarkoitus sillä on naisen sukupuolielimessä?
Lue lisää

Moikka! Meen kasiluokalle syksyllä ja haluisin tietää mitä siellä terveystarkastuksessa tehdään? En halua näyttää alapäätäni sille tyypille. Voiko alapäätutkimuksesta kieltäytyä ilman että se laittaa ...
Lue lisää

Mitä se rakasteleminen on? Kuinka poika ja tyttö rakastelevat?
Lue lisää

Kysyisin suuseksistä seksuaaliterveyden näkökulmasta. Haluaisin nuolla tyttöystäväni alapäätä. Voinko nuolla vuorotellen pillua ja pyllyä? Kysyn siksi, ettei pyllystä menisi kielen mukana haitallisia ...
Lue lisää