ylinopeus

03.03.2021
Mistä johtuu, että ylinopeuden ajamista ei pidetä yhtä pahana kuin rattijuoppoutta? Päissään ajamaan lähteviähän käräytetään soittamalla poliisille. Kovankin ylinopeuden ajaminen on niin yleistä, ettei mikään määrä poliiseja riittäisi pysäyttämään kaikkia. Eivätkö nopeusrajoitukset olekaan tarkoitettu noudatettaviksi?
Nuortenelama2

Nuorisotiedottaja, Nuortenelämä.fi Vastaa

05.03.2021

Hei ja kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi! 

Nopeusrajoituksien tarkoitus on turvata tieliikennettä ja ne on tehty noudatettaviksi. Silti kuvaamaasi tapahtuu paljon ja luulen, että siihen vaikuttaa moni tekijä.  

Liikenteessä pitäisi ottaa kaikki tekijät huomioon ja on tärkeää ajatella oman turvallisuuden lisäksi myös muita. Ylinopeuden ajajat ja myös muut, jotka ajaessaan vaarantavat sekä muiden, että oman turvallisuutensa, on hyvä ilmoittaa poliisille.  

Yksi syy, miksi ylinopeuden ajamista ei pidetä niin pahana kuin rattijuoppoutta, voi olla se, että niin moni ajaa ylinopeutta itsekin. Jotkut saattavat myös ajatella, että ylinopeuden ajaminen ei ole yhtä vaarallista kuin rattijuoppous. 

Toivotaan, että tiellä liikkujat ottavat kaikkien turvallisuuden huomioon. Nuortenelämä.fi-sivustolta voit halutessasi lukea lisää liikenteen pelisäännöistä. 

Aurinkoista kevättä sulle!:) 

Terveisin, Sini | Nuortenelämä.fi

 

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Jouduin jo toisen kerran viikon sisällä nyrkkitappeluun. Nenä murtui, ja molemmat silmät ovat mustana. Toiselta osapuolelta katkesi hammas. Olen miettinyt miksi olen niin kiivasluonteinen. Muut ovat p...
Lue lisää

hei! Minua kiinnostaisi tietää, että onko nuokkarilla olevat nuoriso-ohjaajat vaitiolovelvollisia ja mistä asioista he ovat vaitiolovelvollisia nuokkarilla?
Lue lisää

Päädyin pari viikkoa sitten sänkyyn baarissa tapaamani miehen kanssa. En ole aiemmin harrastanut "yhden illan juttuja", ja ennen tätä olenkin ollut yhdynnässä vain yhden ihmisen kanssa. Ennen yhdynnän...
Lue lisää

Eli jos kerran A2-luokan kevytmoottoripyörällä saa kulkea 45 km/h, niin kuinka lujaa A1-, ja A-luokan moottoripyörillä saa ajaa.
Lue lisää