bensan hinta

07.01.2021
Miksi ihmeessä bensa on yleensä aina keskiviikkona kallimpaa kuin muina päivinä?
Nuortenelama2

Nuorisotiedottaja, Nuortenelämä.fi Vastaa

15.01.2021

Hei,

kiitos kysymyksestäsi. Olet siis havainnut keskiviikkoina bensan olevan kalliimpaa kuin muina päivinä. Yleensä onkin niin, että keskellä viikkoa hinnat ovat korkeammillaan. Hinnan määräytyminen ei ole ihan yksinkertainen juttu.

Polttoaineiden hinnat määräytyvät suurelta osin maailmanmarkkinoiden mukaan. Hintaan vaikuttaa myös paikallinen kilpailutilanne eli kuinka paljon bensa maksaa viereisellä huoltoasemalla (huoltoasemat kilpailevat asiakkaista). Bensan hinta vaihtelee yleensä muutamia senttejä päivittäin. Bensan hinta nousee yleensä silloin, kun ihmiset autoilevat enemmän. Esimerkiksi viime vuonna autoiltiin koronan takia vähemmän, ja niin bensan hinta laski. Suomessa bensan hinnasta suurin osa on veroa. Myös siis verotuksen muutokset vaikuttavat bensan hintaan.

Bensan hintaan liittyviä uutisia voit lukea esimerkiksi Ylen sivuilla, ja saada lisää tietoa hintojen määräytymisestä ja muutoksista.

Mukavaa viikonloppua! Terkuin, Riina | Nuortenelämä.fi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Hei! Sain tänään teoriakokeesta hylätyn ja uskon sen johtuvan siitä että en kiinnittänyt tarpeeksi huomiota raitiovaunu ja bussikaista merkintöihin. Eli saako raitionvaunu kaistalla ajaa suoraan ja k...
Lue lisää

saako mopolla ajaa vakuuttamattomana tiellä jolla ei kulje autoja jos haluaa harjoitella. kun vakuutusta ei oo raha hankkii
Lue lisää

Paljonko saa sakkoa jos on vähän viritetty mopo ja alaikäinen ja ajaa tiellä ja jää kiinni poliiseille?

Nico'u
Lue lisää