Down there

11.09.2022
Minulla roikkuu jokin kummallinen juttu in my guzzi Pablo
paivi.tuomisto

Seksuaalineuvojaharjoittelija Päivi Vastaa

13.09.2022

Hei Pablo,

kiitos kysymyksestäsi. Sukuelinten ulkonäkö on hyvin yksilöllistä. Sikiövaiheessa meillä on kaikilla samanlaiset ”aihiot”, joista sitten kehittyy useimmille joko tytön tai pojan sukuelimet.

Pojan ulkoiset sukuelimet ovat penis ja kivekset. Tytöille kehittyy emättimen ulkopuolelle sisemmät ja ulkoiset häpyhuulet, joiden koko on hyvin yksilöllinen. Joskus sisemmät häpyhuulet ovat niin isot, että ne näkyvät ulompien häpyhuulten alta. Emättimen yläosassa pienten häpyhuulten yhtymäkohdassa on myös klitoriksen pää, joka useimmilla peittyy ihopoimun alle. Joillakin tytöillä saattaa kuitenkin olla niin suuri klitoriksen pää, että se näkyy häpyhuulten välissä. Asia saattaa muuttua tytön kasvaessa, jolloin myös häpyhuulet kasvavat ja klitoriksen pää voi jäädä piiloon.

Hyvin pienellä osalla vastasyntyneistä voi olla molemmat sukuelimet, tai sukuelinten määrittäminen voi olla vaikeaa. Heitä kutsutaan intersukupuolisiksi, ja termi määritellään Väestöliitossa näin: ”Intersukupuolisuus on synnynnäistä, kehollista monimuotoisuutta, jossa yksilön sukupuolen tunnusmerkit kuten kromosomit, sukuelimet, hormonitoiminta tai muut sukupuolitetut kehonpiirteet, eivät ole yksiselitteisesti nais- tai miestyypilliset.” Intersukupuolisuus ei kuitenkaan aina ilmene ulkoisissa sukuelimissä, vaan muissa seksuaalisuuteen liittyvissä ominaisuuksissa, jotka ilmenevät lapsen kehittyessä nuoreksi ja aikuiseksi.

Jos asia jää sinua askarruttamaan, voit keskustella esimerkiksi kouluterveydenhoitajan kanssa. Hän osaa tarkistaa tilanteesi ja kertoa lisää tai ohjata sinut tarvittaessa eteenpäin.

Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

 

t. Päivi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Onko normalia että valkovuoto on saman näköistä kun löysäkakka ja haisee lehmän paskalta sen haistaa jopa housujen läpi ihme että ei oo tullu vielä koko lehmää pillusra
Lue lisää

Minua kiinnostaisi tyttöjen pikkuhousujen hajut. Tarttuuko pikkuhousuihin hajua, kun tyttö on housut jalassa niin kiihottunut, että pikkarit kastuvat? Tarttuuko hajua varmemmin stringeihin kuin muihin...
Lue lisää

Tuntuuko tissien hyväileminen tytöistä hyvälle? Miksi nännit jäykistyvät aina pornofilmeissä, kun niitä imetään ja nuollaan? Onko jopa mahdollista saavuttaa orgasmi pelkästään tissien koskettelulla?
Lue lisää

Onko totta, mitä yksi kaverini väitti? Se sanoi, että jos tyttö on oikein kiihottunut yhdynnän aikana, pillu suorastaan litisee. Ja että se kuulostaa ja tuntuu älyttömän hyvältä.
Lue lisää