tuntoherkkä terska

30.11.2020
Minulla on niin tuntoherkkä terska, että olen miettinyt, miten sitä voisi totuttaa kosketukseen. Esinahka on vieläkin aika tiukka, ja kun vedän sen terskan taakse, terska on tosi herkkä kosketukselle. Kosketus on tehtävä hyvin varovasti, ettei se sattuisi. Minulla on tyttöystävä, ja seksi olisi jo ajankohtaista pian. Tuntuu kiihottavalle ajatella, miltä tyttöystävän käsi tuntuisi peniksessä. Entä jos penikseni ei kestä koskettelua? Tekisi mieli saada suuseksiä ja olla yhdynnässä, mutta peniksen tuntoherkkyys arveluttaa. Miten asiaan pitäisi suhtautua, ja mitä voisimme tehdä?
Tessi klippt

Terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja Tessi Vastaa

Nuorisotiedottaja Piia Vastaa

04.12.2020

Hei,

Kertomasi asia ei ole epätavallista. Jos esinahka on niin tiukka, ettei terska ole tottunut suoraan kosketukseen – on se tällöin usein erittäin herkkä, mutta ajan kanssa se ei ole enää niin herkkä. Kysymyksessäsi tulee esille, että saat kuitenkin vedettyä esinahan kokonaan terskan taakse, joten se on hyvä alku.

Terskan totuttaminen kosketukseen ei tapahdu päivässä tai viikossa, vaan se voi viedä enemmän aikaa – mutta on joitain keinoja, joita voit tehdä nopeuttaaksesi sitä. Mitä voit tehdä, on yrittää pitää terskaa paljaana niin paljon kuin mahdollista, esim. käydessäsi suihkussa tai alusvaatteiden sisällä. Tämä tarkoittaa yksinkertiasesti sitä, että vedät esinahan taakse niin, että terska on esillä. Tarvittaessa voit voidella terskaa esim. öljyllä, jolloin iho ei kuivu. Masturboidessasi voit käyttää liukastetta (joko öljyä tai ”oikeaa” liukkaria).

Kondomin käyttö seksin aikana olisi hyvä idea, koska se vähentää herkkyyttä sen verran, ettei kosketus satu. Muista, ettei öljyä voi käyttää liukasteena, jos käytät kondomia, koska se haurastuttaa kondomin. Toisin sanoen kondomin kanssa tulee käyttää vesipohjaista liukuvoidetta.

Älä ole huolissasi. Asia paranee ajan kanssa.

Terveisin, Tessi

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Kysy oma kysymys

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.

Voiko 14-vuotias sairastua pippelitulehdukseen, jos ei pysty pesemään esinahan alta, syystä että esinahka on vielä aika paljon kiinni terskassa? Haluaisin kovasti runkata, mutta pelkään miten käy, jos...
Lue lisää

Kuinka emättimen puristuminen pippeliä vasten oikein tapahtuu? Vaikuttaako pippelin koko emättimen puristukseen? Voiko pippeli saada liian voimakasta puristusta? Tuleeko yhdynnän jälkeen väsynyt olo?
Lue lisää

Hei! Elikkä harrastin yhtenä päivänä itsetyydytystä saunassa. Sain orgasmin ja olin sen jälkeen saunassa aivan normaalisti. Kun menin pian suihkuun, huomasin että esinahkani oli irronnut terskasta ja ...
Lue lisää

Hei. Haluan vähentää itsetyydytystä pitämällä penislukkoa. Pyysin ystävääni pitämään penislukon avaimia ja hän saisi päättää milloin lukko avataan. Hän sanoi että 2-3 viikkoa voisi olla hyvä aika. Nyt...
Lue lisää