Raskauden pelko

14.06.2018
Hei! Minulla on vaivana vakava raskaudenpelko. Olen viimeksi ollut yhdynnässä n. 3kk sitten, ja aina käyttänyt ehkäisyä, e pillerit lopetettuani kondomia jonka käytössä olen ollut todella huolellinen. Silti joka seksikerran jälkeen olen pelännyt raskautta. Nyt kävin ottamassa hcg verikokeen, jossa siis mitattiin raskaushormonin tarkka arvo n. 11 vkoa viimeisimmän yhdynnän jälkeen, ja arvo oli terkkarin mukaan 0. Kuukautiset ovat olleet selvästi niukemmat e pillereiden lopetuksen jälkeen kuin olivat ennen niitä, ja sempä takia olen asiaa murehtinut. Pelottaa, että olen raskaana, eikä mikään testi näytä sitä ja sitten en saisi enää aborttia. Mikä neuvoksi? ehkä vähän tyhmä

Kätilö ja seksuaalineuvoja Kristiina Vastaa

21.06.2018

Hei

Ei ole mitään syytä pelätä että olisit raskaana. E-pillereiden jälkeen suurimmalla osalla naisista kuukautiset muuttuvat johonkin suuntaan.
Useimmiten juurikin niukemmiksi. Tämä siis kuuluu asiaan. On hienoa miten huolellinen olet ollut ehkäisyn kanssa. Yritä nyt rentoutua vain ja olla luottavaisempi. Oikein kova murehtiminenkin voi niukentaa vuotoa tai saada sen jopa jäämään kokonaan pois.

Kristiina

Kommentit

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä sivua.

Lähetä kommenttisi

HUOM! Esitä kysymyksesi kysy pois-osiossa.