Yhteistyö Nuortenelämä.fi-verkkopalvelun kanssa

29.10.2018

Nuorisoportaalit Decibel.fi ja Nuortenelämä.fi-Ungdomsliv.fi ovat aloittaneet yhteistyön.

Nuortenelämä.fi - Ungdomsliv.fi on kansallinen nuorten tieto- ja neuvontapalvelu netissä. Palvelun tarkoitus on ensisijaisesti tarjota tietoa ja neuvontaa niillenuorille, joiden kotikunnassa (Suomessa) ei ole omaa tieto- ja neuvontapalvelua. Nuortenelämä.fi on yhteistyössä myös muiden maassamme jo   olemassa olevien alueellisten nuortenpalveluiden kanssa. Tavoitteena on, että kaikki nuoret asuinpaikasta riippumatta, saavat tarvitsemaansa tietoa ja neuvontaa. 

Decibelin neuvontapalevluun Kysy pois! - Våga fråga! tulee satoja kysymyksiä kuukausittain.  Noin80 % niistä ovat meidän omien 11 jäsenkuntien nuorten kysymyksiä, mutta koska nuorisotiedottajilla/asiantuntijoilla tulee ajoittain aikaraja kysymysten vastaamisen suhteen vastaan, palvelee yhteistyö kaikkien tarpeita hyvin. Nuorisotiedottajien om myös haastavaa antaa neuvontaa ja yhteistietoja paikallistuntemuksen perusteella nuorille, jotka eivät asu Decibelin alueella Pohjanmaalla.

Se tapahtuu näin:

1. Kysymyksen saapuessa Decibel.fi neuvontapalveluun muusta kun Decibelin 11 jäsenkunnasta, lähetämme kysymyksen eteepäin Nuortenelämä.fi verkkopalvelun koordinaattorille, joka sitten ohjaa sen eteenpäin kysymykseen liittyvän alueen asiantuntijalle tai jollekin kysymyksen lähettäjän kotikunnassa olevalle henkilölle. Kysymykseen vastaa joko kunnan nuorisotiedottaja tai joku muu asiantuntija. Joissain kunnisa on oma tieto- ja neuvontapalvelu ja silloin henkilökunta siellä vastaa kysymykseen. Vastaus lähetetään mahdollisimman pian takaisin Decibelin nuorisotiedottajille, jotka sitten julkaisevat vastauksen Kysy Pois! -neuvontapalvelussa. Kysymys ja vastaus löytyvät myös Nuortenelämä.fi:n neuvontapalvelusta. 

2. Kysymyksen saapuessa Nuortenelämä.fi verkkopalveluun, lähettää palvelun koordinaattori kysymyksen Decibel.fi:n nuorisotiedottajille. Nuorisotiedottajat tai ja asiantuntijat vastaavat kysymykseen niin pian kuin mahdollista ja lähettävät vastauksen takasisin Nuortenelämä.fi:n koordinaattorille, joka julkaisee vastauksen heidän neuvontapalvelussaan. Kysymys ja vastaus julkaistaan myös Decibelin Kysy Pois! -neuvontapalvelussa. 

Tällä tavoin Decibel.fi ja Nuortenelämä.fi pyrkivät yhdessä turvaamaan mahdollisimman monen suomalaisen nuoren oikeuden saada laadukasta neuvontaa niin nopeasti, asiallisesti ja paikallisesti kuin vain mahdollista.

Nuortenelämä.fi - Ungdomsliv.fi tuottaa Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Koordinaatti, jonka fyysinen toimipiste sijaitsee Oulussa, Suomessa. Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa palvelua.

Back