Nätkamratstödgrupper för ungdomar som är oroliga över sina närmaste vuxnas alkoholdrickande

Nätkamratstödgrupper för ungdomar som är oroliga över sina närmaste vuxnas alkoholdrickande
24.10.2018

Nätgrupper i Varjomaailma
 
I Varjomaailma hålls det nätkamratstödgrupper för ungdomar som är oroliga över sina närmaste vuxnas alkoholdrickande. I gruppen diskuterar man om de närmaste vuxnas rusmedelanvändning. I diskussionerna deltar ungdomar som har liknande erfarenheter samt gruppledarna. Diskussionerna är anonyma och ingen utomstående kan läsa dem. I samband med diskussionerna används små veckouppgifter. Under gruppens gång ordnas också chatt-kvällar. Varje ungdom deltar i gruppen så mycket som hen vill och orkar.
 
Gruppen på hösten är riktad till ungdomar i 13-17 års ålder.
 
Ungdomar som har deltagit i tidigare grupper upplever att den egna ångesten minskar då man får höra att andra ungdomar har liknande erfarenheter. Ungdomar har upplevt att de har fått råd och konkret hjälp i vardagen och i den egna livssituationen. De har också fått stöd och råd för att söka mera hjälp.

Anmäl dig till gruppen! https://varjomaailma.fi/svenska

Första svenkspråkiga Varjogrupp för ungdomar i 13-17 års ålder påbörjas under hösten 2018. Anmäl dig nu!

Du kan anmäla dig i Varjomaailmas inbox eller via e-post. Om du har frågor kan du vara i kontakt med oss. Vi svarar på dina meddelanden och frågor inom några vardagar.
 
https://varjomaailma.fi/svenska Skapa först ett användarnamn till Varjomaailma. Du hittar röda Kirjaudu-knappen i högra överkanten på denna sida. Om du läser sidan via mobilen hittar du Kirjaudu-knappen i nedre kanten i meny. Fyll i infon som behövs och kom på ett påhittat namn som du inte använder i den riktiga världen. På det sättet kan ingen känna igen dig. Om du tidigare har deltagit i Varjomaailmas grupper, kan du använda dina gamla koder.
 
Efter att du loggat in dig, klicka på Viestit-länken (du hittar den på samma plats som Kirjaudu-knappen). Därifrån kommer du till din egen inbox. Klicka sedan på den gula Kirjoita uusi viesti- knappen och skriv till adressen Varjomaailman ohjaajat. I meddelandet till Varjomaailman ohjaajat ska du skriva din ålder och varifrån du fått info om Varjomaailmas grupper.
 
Du kan anmäla dig via e-post, skicka då mail till merja.koponen(a)bvif.fi. Skriv i mailet ditt påhittade namn, din ålder och varifrån du fått info om Varjomaailmas grupper. 
Varjomaailmas vuxna önskar dig varmt välkommen med i gruppen!

Tillbaka