Sinun roolisi ystävyyssuhteessa

Sinun roolisi ystävyyssuhteessa

Minkä tyyppinen ystävä sinä olet? Ja mitä se kertoo sinusta?

Nämä viisi roolia ovat yleisiä ystävyyssuhteissa:

Järjestelijä

Jos sinä olet ystäväpiirissänne se, joka muistaa syntymäpäivät, ostaa lahjat ja järjestelee tuhatta pientä käytännön asiaa samanaikaisesti, saatat olla järjestelijä. Jos tunnistat itsesi tästä roolista, sinua kehutaan todennäköisesti usein reippaaksi ja olet ehkä valinnut roolin siksi, että tarvitset muiden kehuja. Jos haluaa päästä eroon roolistaan järjestelijänä, täytyy olla valmis luopumaan ystäviensä välittömästä ihailusta ja tärkeintä on silloin se, että oppii olemaan passiivisempi.

Pikkusisko

Oletko sinä henkilö, jolta löytyy lapsellista karismaa ja henkilö, joka ei halua ottaa vastuuta. Pikkusiskon rooli on aika helppo koska silloin ei tarvitse ottaa vastuuta, mutta saa kuitenkin aina olla mukana. 15 vuotiaana se voi vielä olla hauskaa, mutta 45 vuotiaana se ei varmaankaan enään ole sitä, eli pitemmän päälle pikkusiskon rooli voi olla aika tylsä.

Viihdyttäjä

Ryhmän viihdyttäjä on se, joka nauraa jatkuvasti ja se, jolta löytyy vitsejä joka tilanteeseen. Viihdyttäjä osaa aina tuoda arkeen jotain hauskuutta. Jos sinulla on tämä rooli, pyrit välttämään konflikteja pelastamalla tilanteen tekemällä jotain hauskaa. Ihmiset saattavat siksi luulla, että viihdyttäjä pelkää yhteenottoja. Ikuisen hauskuuttajan roolin takia viihdyttäjää ei välttämättä koskaan oteta vakavasti.

Terapeutti

Jos sinä olet ystäväpiirissänne se, joka aina kuuntelee muiden ongelmia, sanoo järkeviä ja mieltä lämmittäviä asioita jotta ystäväsi olo paranisi, roolisi on selvästikin terapeutti. Terapeutin mielestä tärkeintä on olla huolehtivainen ja auttavainen. Ainoa huono puoli roolissa on se, että saatat unohtaa itsesi ja omat tarpeesi kokonaan.

Diplomaatti

Diplomaatti on erittäin suosittu henkilö. Hän on taitava selvittelemään yhteenottoja ja riitoja, joita syntyy erilaisissa tilanteissa. Jos tunnistat itsesi diplomaatiksi, olet todennäköisesti vanhin sisaruksistasi ja olet kotona kehittänyt tavan selvittää asiat tehokkaasti. Tämä rooli vaatii paljon energiaa ja voikin olla melko raskas koska diplomaatti ei juuri tuo esille omia mielipiteitään vaan pystyttelee neutraalina. Näin ollen saatat välillä tuntea itsesi hieman epäaidoksi.