Poikien syömishäiriöt

Poikien syömishäiriöt

Vaikka me nykypäivänä tiedämme, että syömishäiriöitä esiintyy yhtä usein pojilla kuin tytöillä, on hyvin tavallista, että poikien syömishäiriöitä ei havaita yhtä helposti.

Poikien syömishäiriöille tavallisempaa on liiallinen treenaaminen, jonka he yhdistävät erilaisiin ravintolisiin. Harvinaisempaa on, että pojat pakottaisivat itsensä oksentamaan. Usein poikien syömishäiriöt ovat sekoitus erilaisia ongelmia; masennusta, huumeita ja erilaisia pakko-oireita.

Pojat, jotka kärsivät ahmimishäiriöistä, syövät usein suuria määriä pikaruokaa, paljon eläinkunnan rasvoja, suolaa tai epätavallisen suuria annoksia "tavallista" ruokaa.

Eräs toinen tavallinen kehonkuvan vääristymä, joka usein ilmenee pojilla samanaikaisesti syömishäiriön kanssa, on dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö (jolloin ihminen mieltää, että kehossa on vähemmän lihasmassaa kuin siinä oikeasti on). Monesti pojat kokevat samanlaista tyytymättömyyttä kehoonsa kuin tytöt, mutta pojat eivät halua laihtua, vaan he haluavat olla lihaksikkaampia. Siksi he käyttävät erilaisia aineita lihasmassan kasvattamiseen (proteiinilisiä, keratiniiniä, liikuntasuoritusta parantavia aineita ja jopa hormonivalmisteita, joita useimmiten myydään kadulla).

Älä kuitenkaan hätäile, että kaikki pojat, jotka ovat huolissaan ulkonäöstään, haluavat olla hyvännäköisiä jne. kärsisivät jostakin syömishäiriöstä. Ei se niin mene. Mutta jos huoli omasta ulkonäöstä alkaa ottaa tilaa muulta elämältä, VOI kyseessä olla syömishäiriö, lihasdysmorfia tai jokin muu ongelma.