Pieni esimerkki

Pieni esimerkki

Sisimmässään Annika oli vähän ihastunut parhaan ystävänsä Ronjan poikaystävään Eemeliin. Ehkä hän mietti itsekseen, että jos Eemeli olisi sinkku, yrittäisi Annika herättää hänen huomionsa. Mutta Annika tietää, ettei ystävien poikaystävien kanssa flirttailla – eikä varsinkaan yritetä varastaa poikaystävää. Se olisi kuolemansynti ja Ronja loukkaantuisi hirveästi ja Annika menettäisi varmaan parhaan ystävänsä. Niiiiin hyvännäköinen ja suloinen ei Eemeli kuitenkaan ole.

Annika työnsi tunteensa siis syvälle piiloon. Siihen kertaan asti, kun kaveri oli sukujuhlilla ja Annika tapasi Eemelin tansseilla. Hän oli juonut muutaman siiderin ja oli iloinen ja hilpeä ja juuri silloin maailman luonnollisin asia oli kompuroida hänen luokseen ja huutaa ”Heeeei hottis”. Ehkä hän paleli vähän ja siksi työnsi kätensä Eemelin paidan alle. Ja seisoi siinä kädet hänen ympärillään. Annikan ainut tietoinen ajatus oli silloin ”oi, hänen huulensa näyttävät niin pehmeiltä”. Ja vapautuneet endorfiinit ja dopamiini saivat hänet kiihottuneeksi, päästämään jarrut, tukahduttamaan ajatukset kuinka hirveää olisi tehdä niin ystävälle ja ajattelemaan ”kyllä se järjestyy”… Ja sitten hän suuteli Eemeliä. Vai oliko se Eemeli, joka suuteli häntä? Anyway…

Kunnes viheltelyn ääni tunkeutui Annikan sekaisiin aivoihin ja joku kysyi jos hän jakaa Eemelin ystävänsä kanssa vai pitääkö hän Eemeliä vain lämpimänä Ronjan ollessa poissa? Silloin Annika vetäytyi pois ja häpeä levisi hänen ylitseen painavana ja mustana. Ja sitten hän juoksi pois itkien ja piiloutui venetalon taakse – missä joku idiootti yritti kiivetä katolle. Siellä nokkosten keskellä hän oksensi, pyyhki räkää poskiltaan ja huusi kuinka kamala hän oli ja kuinka hän aikoi heittäytyä mereen ja hukuttautua. Hän ei muista kunnolla miten pääsi kotiin. Mutta seuraavana aamuna hän heräsi puhelimen soittoääneen ja sai kuulla hirveän läksytyksen Ronjalta. Annika yritti kyllä sanoa ”Mutta olin kännissä, ei se tarkoittanut mitään…” Mutta se ei auttanut. Ronja ei voinut koskaan oikein antaa Annikalle anteeksi eikä luottaa häneen enää. Ei mikään ollut enää kuten ennen…

Miksi Ronjan poikaystävä Eemeli vastasi suudelmaan? Ehkä hän oikeastaan oli vihainen tyttöystävälleen, joka oli valinnut mennä ”mieluummin” sukujuhlille kuin olla hänen kanssaan, tai koska hän oli kertonut Eemelin noloimmat salaisuudet bestikselleen, koska hän oli puhunut alentavasti hänen autostaan tai flirttaillut toisen pojan kanssa? Ja vaikka Eemeli ei koskaan sanoisi sitä Ronjalle, halusi hän sisimmissään kostaa Ronjalle tai tehdä hänet surulliseksi tai saada hänet arvostamaan Eemeliä enemmän. Kun Ronjan känninen ystävä heittäytyi hänen kaulaansa ja hänkin oli ottanut vähän, oli tuskin hänen tyttöystävänsä hänen ajatuksissaan. Hän oli ehkä sen sijaan imarreltu bestikseltä saamastaan huomiosta ja vähän kännisen kiihottunut. Ja sitten se vain tapahtui.

Ja viheltelystä lähtien katui hän sitä syvästi, häpesi silmät päästään ja oli niin peloissaan, että Ronja, johon hän oikeasti oli rakastunut, dumppaisi hänet. ”Olin kännissä, ei se tarkoittanut mitään…” No, Ronjan mielestä Eemeli oli pettänyt hänet ja ollut uskoton.

Ja pian hän oli kunnollisen läksytyksen saanut ex-poikaystävä, jolla oli murtunut sydän ja hyvin huono omatunto.