Alkoholi ja lääkkeet

Alkoholi ja lääkkeet

Sekakäyttö

Sinun ei pidä juoda alkoholia samanaikaisesti kun käytät vahvempia lääkkeitä, sillä yhdistelmä on hyvin vaarallinen. Punainen kolmio lääkepurkin kyljessä kertoo lääkkeen vaikutuksesta keskushermostoon. Jos käytät tällaista lääkettä, ei sinun tule juoda alkoholia. Jo pienillä alkoholimäärillä voi olla negatiivinen vaikutus.

Lääkkeiden ja alkoholin sekakäyttö voi aiheuttaa muutoksia käyttäytymisessä, mikä taasen lisää tapaturmien riskiä. Sekakäyttö voi aiheuttaa mm. huimausta, velttoutta ja agressiivisuutta.

Lääkkeet ovat kehitetty johonkin tiettyyn tarkoitukseen -sairauden parantamiseen, nesteen poistamiseen, kivun lievitykseen jne. Ennenkuin lääke on tullut markkinoille, tehdään sillä kattavia testejä ja oikean annoskoon vaikutukset tiedetään 100% varmuudella.

Lääkkeen vaikutuksesta ei kuitenkaan ole mitään takeita sekakäytössä, eli jos otat yhden tai useita eri lääkkeitä alkoholin juomisen yhteydessä. Tätä voisi kutsua myös venäläiseksi ruletiksi - se minkä joku kokee miellyttävänä, voi toisesta tuntua aivan päinvastaiselta.

Toinen lääkkeisiin liittyvä ongelma on, että ne harvoin ovat alkuperäispakkauksessaan. Siksi sinun on mahdoton tietää mitä tarkalleen pistät suuhusi.