Miksi juoda

Miksi juoda

Niin, miksi pitää juoda? Me tiedämme miksi EI!! ja siihen löytyy monta hyvää syytä, tässä muutama:

Alkoholi vaikuttaa kehitykseen

Erityisesti murrosiässä elimistö kärsii alkoholinkäytöstä -kehittyminen ei etene niin kuin sen pitäisi.

Alkoholi lihottaa

Alkoholi sisältää useimmiten yhtä paljon energiaa kuin puhdas rasva ja mitä makeampaa juoma on, sitä enemmän hiilihydraatteja se sisältää! Tavallinen keskiolut on verrattavissa puolikkaaseen Geisha-suklaalevyyn ja six-päkki vastaa noin kahta sipsipussia! Siksi runsaasta alkoholin juomisesta saa kaljamahan!

Ennen kuukautisia ja niiden aikana keho on herkempi alkoholille

Joidenkin tyttöjen on parempi olla juomatta alkoholia kuukautisten aikana, koska he menevät siitä silloin erityisen huonoon kuntoon.

Olut tekee naisellisemmaksi

Oluessa oleva phytoestrogeeni (raaka-aine humalasta) estää testosteronin (mieshormoni) erittymistä ja silloin estrogeenin (naishormoni) erittymisen määrä kasvaa miehen kehossa. Sillä voi olla negatiivisia vaikutuksia aina potenssista miestisseihin.

Juopunut henkilö ei koskaan ole täysin rehellinen

Juovuksissa tulee ylireagoitua, esim. mustasukkaisuus saattaa iskeä ihan turhasta.

Juovuksissa seksistä tulee useimmitan täydellinen floppi

Alkoholi rentouttaa ja puuduttaa lihaksia, joten erektion ylläpitäminen, kiihottuminen, orgasmin saaminen ja nauttiminen ylipäätänsä voi olla vaikeaa. Tämän lisäksi ”kännisekstailu” johtaa usein sukupuolitautien leviämiseen, ei-toivottuihin raskauksiin ja muihin henkilökohtaisiin ongelmiin kuten pettämiseen ja yhdenyön juttuihin ”väärien” ihmisten kanssa.

Alkoholi ei ole ilmaista

Kuinka viisasta rahan oksentaminen on? Läppärit, kesärenkaat ulkomaanmatkat ja muut jäävät ostamatta kun rahat menevät alkoholin mukana kurkusta alas. Kuukauden kysymyksen tulosten perusteella pohjanmaalaiset nuoret ostavat alkoholia 20-60 eurolla/viikonloppu!

Alaikäisille ostaminen on laitonta

Huolimatta siitä, mistä alaikäinen on saanut siiderin/oluen/viinan käsiinsä, on joku ostanut alkoholin tai sitten alaikäiset ovat väärentäneet henkilöllisyytensä – molemmat tavat ovat rikoksia. Pienin rangaistus teosta on sakkoja, mutta merkintä rikosrekisteriin voi hyvinkin pilata jonkun tulevaisuuden.

Juovuksissa ihmiset käyttäytyvät idioottimaisesti

Juovuksissa tullee helposti nolattua itsensä ja siitä seuraa morkkis.

Alkoholi voi aiheuttaa pahoja migreenikohtauksia

Alkoholi laukaisee migreenin, jos henkilöllä on taipumusta siihen.

Juopunut henkilö pilaa muiden tunnelman

Kuka jaksaa katsoa ja kuunnella sellaista tyyppiä, joka huutaa, oksentaa, itkee, jankuttaa jne. Kuinka hyvä ystävä sitä oikeasti on jos kaveri joutuu koko illan pitämään toisesta huolta eikä hän pysty itse nauttia illasta ollenkaan?

Alkoholi pahentaa kaikkia fyysisiä vaivoja

Jos voi huonosti, on vilustunut tms. tekee alkoholi olosta vielä kurjemman, sillä elimistön täytyy vaivan lisäksi taistella vielä myrkkyäkin vastaan. Kyllä - alkoholi on hermomyrkky, josta elimistö yrittää päästä eroon ja siitä johtuu esimerkiksi kännissä oksentaminen.

Alkoholin ja lääkkeiden sekoittaminen on vaarallista

Se voi olla hengenvaarallista tai vaurioittaa sisäelimiä pysyvästi. Jo tavallisen särkylääkkeen ja alkoholin sekakäyttö voi aiheuttaa sisäisiä verenvuotoja ja pahimmassa tapauksessa maksavaurioita. Myös alkoholin ja esimerkiksi antibioottien sekakäyttö on vaarallista, sillä lääke ei sekäkäytön aikana toimi toivotulla tavalla, mikä pitkittää vaivan oireita. Ja kuka haluaa kärsiä kivuliaasta virtsatulehduksesta kauemmin kuin on pakko?

Kunto huononee

Fyysinen kunto heikkenee alkoholinkäytöstä.

Alkoholia ei saa juoda jos on raskaana

Alkoholi vahingoittaa lasta.

Alkoholin vaikutuksen alaisena ei saa hypätä rattiin

Juopunut henkilö ei myöskään saa ajaa mopolla tai veneellä!

Aivot toimivat huonosti seuraavan päivänä

Aivojen palautuminen ennalleen juomisen jälkeen kestää yli vuorokauden. Kunnon kännit heikentävät aivosolujen uusiutumista – eli yksinkertaistettuna alkoholin käytöstä sinusta tulee tyhmempi niin väliaikaisesti kuin pidemmän päällekin.

Alkoholi antaa elimistölle selkäsaunan

Lyhyellä tähtäimellä elimistö kärsii alkoholista samalla tavalla kuin myrkystä – huonovointisuus, oksentelu, päänsärky, nestehukka, B-vitamiinin puutetila jne. ovat kaikki oireita krapulasta. Erityisesti murrosiässä elimistö kärsii alkoholinkäytöstä - kehittyminen ei etene niin kuin sen pitäisi. Pituuskehitys voi hidastua, vastustuskyky ja muisti heikkenee ja keskittymis- ja oppimiskyky huononee – ja tältä kaikelta voisi välttyä alkoholinkäyttöä välttämällä. Muista, että ei vain viisikymppiset kärsi maksavaivoista – alamäki alkaa usein jo teini-iässä.

Ihosta tulee huono ja finninen

Alkoholin sisältämät myrkyt ja kuona-aineet näkyvät naamassa mustapäinä ja finneinä. Tämän lisäksi tytöt usein unohtavat pestä meikkinsä ryyppy-illan päätteeksi.

Alkoholi haisee

Alkoholi saa sinut haisemaan pahalla juomisen aikana ja etenkin jälkeen. Tämä johtuu siitä, että elimistö yrittää haihduttaa alkoholia myös ihon ja hikirauhasten avulla.

Väkivalta ja alkoholi kulkevat käsi kädessä

Alkoholin vaikutuksen alaisena itsekontrolli heikkenee ja ongelmia saatetaan alkaa ratkomaan väkivallan keinoin.

Koska oletus, että kännissä on kivempaa on pötyä

Alkoholi ei tee sinusta iloisempaa, avoimempaa tai rohkeampaa – sinulla ei vain ole yhtäö hyvä itsehillintä juovuksissa.