Paljonko on liikaa

Paljonko on liikaa

Milloin juomisesta tulee ongelma?

Jokainen toimii eri lailla. Sitä ei voi tietää vielä silloin kun on juovuksissa ensimmäisen kerran -jälkiviisaus kuuluu asiaan. Toiset saattavat käyttää alkoholia koko elämänsä ajan ja silti pysyä terveenä ja elää kauan, kun taas toiset tulevat nopeasti riippuvaisiksi. Valitettavasti esim. murrosiässä riippuvaisiksi tulevia on paljon – missä raja kulkee, sen voi nähdä vasta taustapeilistä.

Oletko sinä vaaravyöhykkeellä?

Jos jokin seuraavista asioista tuntuu tutulta, kannattaa pysähtyä miettimään mitä elämältään haluaa.

Alkoholin sietokyky on korkea

Mitä enemmän sietää, sitä suurempi riski on tulla riippuvaiseksi.

Juominen on humalahakuista

On paljon vaarallisempaa juoda paljon yhdellä kerralla kuin juoda useammin vain vähän.

Alkoholiongelmista kärsiminen on yksilöllistä

Vähän niin kuin paino…toisilla paino nousee jo pelkästään pullan ajattelemisesta, kun taas toiset voivat ahmia herkkuja muuttumatta grammaakaan. Sama juttu alkoholin kanssa, toiset sietävät enemmän kuin toiset. Itseään ei voi verrata kaveriin, koska hän voi jostain syystä sietää enemmän.

Miten liikakäytön rajan voi tunnistaa?

Kuvittele että jokaisella ihmisellä kulkee viiva kehon ylitse, -viiva, joka kertoo ihmisen liikakäytön rajan. Joillakin se raja kulkee varpaiden kohdalla, kun taas toisilla se menee korvien tuntumassa. Niillä, joilla viiva kulkee matalalla, on suurempi todennäköisyys tulla riippuvaisiksi kuin niillä, joiden viiva on korkealla. Kun ylittää oman rajansa, alkoholi ottaa otteen elämästä ja siitä tulee tärkeämpää kuin mistään muusta. Joka kerta kun on juovuksissa, sietokyky nousee ja samaan aikaan raja lähestyy.

Perintötekijöillä on vaikutusta alkoholismin kehittymiseen

Jos nuoren lähisukulainen on riippuvainen alkoholista, ovat hänen aivonsa herkemmät alkoholin vaikutuksille.

TIETO ON VALTAA!

Viime viikonlopun kännäämisreissulla ja muistikatkoksilla kehuskellu ei ehkä olisi niin siistiä enää, jos kaikki tietäisivät miten helposti voi ajatua väärälle tielle.

MUISTA! ETTÄ SINÄ PÄÄTÄT MINKÄLAISET JUHLISTA TULEE -EI ALKOHOLI!