Kannabis

Kannabis

Vaikka ei itse käytä kannabista tai ajattele kokeilla sitä, voi siltä olla hyvä tietää, miten se vaikuttaa. Asenne kannabista kohtaan on muuttunut paljon viime vuosien aikana, ja jotkut nuoret ovat kertoneet, että kannabiksen polttamisesta on tullut melkein yhtä tavallista kuin tupakoinnista suomalaisnuorten keskuudessa. Kannabisteollisuus vaikuttaa lisäksi ympäristöön, jossa me kaikki elämme. On myös tapana sanoa, että väärinkäyttö vaikuttaa ainakin kymmeneen ihmiseen käyttäjän ympärillään. Moni kohtaa myös kannabiksen käyttäjiä työpaikoillaan ja tarvitsee siksi tietoa siitä, mitä he voivat tehdä. Mutta paljonko oikeastaan tiedämme kannabiksesta ja siitä, miten se vaikuttaa meihin?

Decibelin Kysy pois! -palvelu saa silloin tällöin kysymyksiä kannabiksesta, mutta ennen kaikkea saamme kuulla niin nuorilta kuin kouluterveydenhoitajilta, rehtoreilta, nuoriso-ohjaajilta kuin poliiseiltakin, että kannabiksen käyttö sen eri muodoissa on lisääntynyt voimakkaasti Pohjanmaalla ihan parin viime vuoden aikana. Asenne käyttöä kohtaan on sen lisäksi muuttunut hyväksyvämmäksi. Ja kuten aina, kun saamme Decibelissä vihiä jostain suuntauksesta, joka voi vaatia lisää faktoja ja ohjeita ennaltaehkäisevään tarkoitukseen, otamme asian esiin portaalin tiedotussivuilla.

Tämän teeman on koonnut Cannabisnätverket i Finland rf. 

Tell Us Online r.f. on yhdistys, jonka perusti vuonna 2014 joukko vapaaehtoisia, jotka halusivat, että Suomessa olisi samanlainen kannabisverkosto kuin muissakin Pohjoismaissa. Yhdistys tuli myöhemmin paremmin tunnetuksi nimellä Suomen Kannabisverkosto. Sen ansiosta voimme kerätä tietoa kannabiksesta ja yhteistyössä muiden verkostojen ja muiden huumeiden vastaista työtä tekevien kanssa kehittääkseen menetelmiä kertoa kannabiksen käytöstä ja käsitellä kannabiksen käyttöä maassamme. Meidät löytää Facebookista, Twitteristä ja WhatsAppista, ja saat meihin yhteyden näissä asioissa. Me koordinoimme myös koulutuksia ja Cannabisbehandlare-toimintaa. Voit ottaa meihin yhteyttä nimettömänä. Voit liittyä verkostomme jäseneksi tai lukea meistä lisää kotisivuiltamme: www.cannabisnatverketfinland.fi

Jos sinulla on jotain kysyttävää kannabiksesta, voit kysyä päihdehuollon ja ennaltaehkäisevän päihdetyön asiantuntijoiltamme palvelusta Kysy pois. Jos haluat keskustella kannabiksen laillistamisesta, sinun on käännyttävä korkeampien tasojen, kuten Suomen valtion puoleen, joka säätää lait. Kannabiksen käyttö, ostaminen, myyminen, tuonti, valmistaminen tai muulla tavalla tekeminen on kiellettyä ja Suomen lain mukaan rangaistavaa.